• 13 Nisan 2024 23:22
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kültür Yolu Festivalleri Adana Portakal Çiçeği ile başladı

Bu haberi dinleyin
13 Nisan 2024 Kültür Yolu Festivalleri Adana Portakal Çiçeği ile başladı

 

Kültür veı Mehmet, Kültür Yolu Festivallerinin bu yılki ilkini Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile birlikte başlattı.,

Adana Müze Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında, konuyla ilgili bilgi veren Kültür Yolu'nun Anadolu'nun 7 bölgesine yayıldığını söyledi.

Festivale dahil edilen şehir sayısının her yıl artırıldığını belirten, "İnşallah 2028'de 35 şehirde Türkiye Kültür Yolu Festivali'ni gerçekleştiriyor olacağız. Geçen sene 11 şehirdeydi, bu sene 16 şehre çıktık. Her sene de artırarak festivallerimizi devam ettiriyoruz." dedi.

16 şehirde yaklaşık 7 bin etkinlik

Ersoy, Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin bu yıl Adana ile başladığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün başlayan festival zincirimiz, 8a yakın bir süreyle devam edecek. Adana'yı Şanlıurfa izliyor. Şanlıurfa'dan Bursa'ya, daha sonra Samsun'a geçiyoruz. Adana, Şanlıurfa, Bursa ve Samsun özelinde baktığınız zaman bu ilk dört şehir, aslında bu sene Kültür Yolu Festivali'ne ilk kez dahil olan şehirlerimiz. Samsun'u Trabzon izleyecek, sonra Van ile devam edeceğiz. Van da bu sene Kültür Yolu Festivali'ne dahil olan yeni kentlerimiz arasında 5'inci şehir oluyor. Van'dan Nevşehir'e, Erzurum'a, Çanakkale'ye, Ankara'ya, Konya'ya, Diyarbakır'a, Gaziantep'e, İzmir'e geçeceğiz ve Antalya'da son bulacak. İstanbul'u da dahil ettiğimiz zaman 16 şehirde 8 boyunca sürecek olan bir festival zincirinden bahsediyoruz."

Ersoy, 16 şehirdeki festivallerde yaklaşık 7 bin etkinliğin gerçekleşeceğini açıkladı.