• 04 Kasım 2023 12:56
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kültür Yolu Festivalleri’nin son durağı Antalya’da başladı

Bu haberi dinleyin
04 Kasım 2023 Kültür Yolu Festivalleri’nin son durağı Antalya’da başladı

Kültür Yolu Festivalleri’nin son durağı Antalya’da başladı

Kültür velığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin son durağı Antalya’da başladı. 4-12 Kasım tarihleri arasında gastronomi ve müzik yoğunluklu olacak.

Antalya Kültür Yolu Festivali’nde 50’ye yakın noktada 500’den fazla etkinlik gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı, Side Antik Kenti, Phaselis Antik Kenti, Saat Kulesi,, Kaleiçi, Beach Park ve daha birçok noktada etkinlikler düzenlenecek.

Hedef dünyada marka olmak

Kültür veı Mehmet, düzenlediği basın toplantısında, Kültür Yolu Festivali ve kazı çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

3 yıl önce başladıkları Kültür Yolu Festivali’ne her yıl il sayısını artırarak devam ettiklerini ifade eden, festivalin amacının, vatandaşın kültüre sanata erişimini kolaylaştırmak, kültür sanat etkinliklerini artırmak, sanatçıya destek olmak ve festivalin yapıldığı şehrin potansiyelini ön plana çıkararak başta Türkiye olmak üzere dünyada markalaşmasını sağlamak olduğuna vurgu yaptı. 

Ersoy, bu yıl festivalin 5 Ağustos'ta Kapadokya ile başladığını hatırlatarak, “Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla etkinlikleri de 100 güne yaydık. Önümüzdeki seneden itibaren çok daha geniş bir zaman aralığına yayacağız. İlkbaharda başlayıp, son balarda tamamlayacağız. Şehirlerinlerinde düşük sezonuna, sezon öncesi ve sezon sonu dönemlerine denk getirmek istiyoruz, sezonun uzamasını hedefliyoruz. Sektör ve esnaf açısından da çok faydalı oluyor” diye konuştu. 

Antalya'daki festival için de zengin bir program hazırladıklarını aktaran, “3 yaşından 90 yaşına kadar her kesime hitap edecek etkinliklerin olacak. Dijital sanata da ağırlık vereceğiz. Karada, havada, denizde her noktada etkinlik planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Müze gezileri ve sergiler

Festivalde yelken yarışları, müze gezleri, güncel sergiler, digital enstelasyonlar, söyleşiler, tiyatro, opera, bale, sinema gösterileri ve senfoni konserlerinin yanı sıra müzik konserleri de gerçekleştirilecek.

Ana sahne etkinliklerinin yanı sıra Cumhuriyet Meydan’ında 9 Kasım Perşembe saat 20.00’de Sümer Ezgü konseri, Side Antik Tiyatro’da 20:00’de gerçekleşecek konserlerde 5 Kasım Pazar Vasilis Saleas & Serkan Çağrı, 8 Kasım Çarşamba La Fortuna Tango Orkestrası, 9 Kasım Perşembe Tempi Felici Orkestrası, 12 Kasım Pazar Balkan müziğinin usta isimlerinden Goran Bregovic konser verecek.

Phaselis Antik Kenti’nde ise her akşam saat 20.00’de gerçekleşecek konserlerde 9 Kasım   Perşembe Retrobüs, 10 Kasım Cuma Duygu Soylu, 11 Kasım Cumartesi Efruze, 12 Kasım Pazar Elif Sancez sahnede olacak. 

Lezzetli atölyeler

Antalya Kültür Yolu Festivali kapsamında lezzetli atölyeler, tadım günleri de düzenlenecek. Festivalde 4 ve 10 Kasım tarihlerinde 13:00-15:30 saatleri arasında her yarım saatte bir Just A Candy Sweet Factory’de Şeker Atölyesi, 6-7-8-9-10 Kasım tarihlerinde saat 13.00’te The Sudd Coffee’de Kahve Demleme ve Tadım Atölyesi ücretsiz olarak gerçekleşecek. 6-8-10 Kasım tarihlerinde saat 18.00’de 7 Mehmet Restoran’da Tadım Günleri, 10 Kasım’da Börekçi Tevfik ile Serpme Börek Tadımı ve Söyleşisi gastronomi meraklılarının beğenisine sunulacak.