Kuru kalabalığa önlem olarak ucuzcu oteller kapatılıyor

İspanya’da son yıllarda alınan önlemlere rağmen önlenemeyen ucuzcu turistlere yönelik ilginç bir yöntem geliştirildi.
Bu konuda en çok sorun yaşanan Balear Adaları’nda hükümet, aşırı turizme karşı açtığı savaş kapsamında yeni bir adım attığını açıkladı.
Ucuzcu sarhoşlardan kurtulmak için
Çoğu İngilizlerden oluşan ucuzcu turistlerden kalabildiği otelleri satın alıp kapatıyor. Böylece ucuzcuların kalabileceği yer kalmıyor.
Bu kesimin aynı zamanda ‘Sarhoş turist’ grubunu oluşturduğu, yeni yöntemle bu kesim ile mücadele açısından da önemli olduğu belirtiliyor.
40 bin yatak
Balear Adaları Başkanı Francine Armengol'a, kararın taviz vermeden uygulanacağını belirterek kararın İbiza ve Mallorca'da, turist profilini değiştirmeyi amaçladığını, bu tesislerin bir bölümünün yıkılacağını bir bölümünün yenilenerek statülerin yükseltileceğini, bu amaçla 10 milyon Avro bütçe ayrıldığını, bu kesime hizmet veren 1 ve 2 yıldız statüsündeki otellerde toplam 40 bin yatak kapasitesi olduğunu söyledi.
Bölgesel hükümetin bu kararı sektörde ve basında da destek görüyor.
Bölgede toplam 625 bin yatak kapasitesi var.