• 26 Şubat 2024 07:38
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Londra’nın simgelerinden BT Kulesi otel olacak

Bu haberi dinleyin
26 Şubat 2024 Londra’nın simgelerinden BT Kulesi otel olacak

BT Grubu, Londra’nın merkezinde yer alan BT Kulesi 275 milyon Sterlin (346 milyon dolar) karşılığında satıldı. 

Kuleyi alan ABD merkezli otel sahibi ve işletmecisi MCR Hotels‘e satmak üzere bir anlaşmaya vardıklarını açıkladı. 177 metre yüksekliğindeki yapı, 1964 yılında öncelikle Londra ile ülkenin geri kalanı arasında telekom sinyallerini göndermek için kullanılan mikrodalga antenleri destekleyen bir iletişim kulesi olarak inşa edildi.

BT yaptığı açıklamada telekom teknolojisi geliştikçe binanın kullanımının da değiştiğini söyledi. Kulede yer alan mikrodalga antenler, ülkenin telekom altyapısının bir parçası olarak artık gerekli olmadıkları için on yıldan uzun bir süre önce kaldırıldı. BT Kulesinı zamanda BT Group’un Medya ve Yayın işi kapsamında canlı televizyon yayınları için küresel bir değişim noktası olarak önemli bir yerdi. Şirket, Medya ve Yayın bölümünün hizmetleri bulut tabanlı platformuna taşımaya başladığını ve böylece daha modern tesislere geçişin kolaylaştığını söyledi.

İşlevini yitirdi

BT, şirket içi uygulama ve hizmetlerin buluta taşınmasına yardımcı olmak ve şirketin dijital dönüşümünü hızlandırmak için 2022 yılında bulut devi AWS ile beş yıllık bir anlaşma imzalamıştı. BT Group’un emlak direktörü Brent Mathews yaptığı açıklamada BT Kulesini önemli bir simge olarak gördüklerini ve şirketin şimdiye dek bu kulenin sahibi olmaktan büyük gurur duyduğunu söyledi.

Mathews sözlerine şöyle devam etti: “Kule, ulusun çağrılarını, mesajlarını ve TV sinyallerini taşımada hayati bir rol oynamıştır, ancak giderek artan bir şekilde içerik iletimi ve iletişim ihtiyaçlarımızı başka yollarla sağlıyoruz. MCR ile yapılan bu anlaşma BT Tower’ın yeni bir amaç edinmesini sağlayacak ve bu ikonik binayı gelecek on yıllar boyunca koruyacak.”

34. katta restoran olacak

Yüksek yapıdan taşınma hemen gerçekleşmeyecek ve BT Grubu ekipmanlarını binadan kademeli olarak önümüzdeki 6 yıl içinde tamamen çıkartacak. Ödeme planı da buna uygun olarak düzenlendi ve 6 yıla yayılacak. MCR Hotels’in sahibi ve CEO’su Tyler Morse yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu sevilen binayı korumaktan gurur duyuyoruz ve ikonik bir otel olarak hikayesini anlatacak öneriler geliştirmek için çalışacağız ve kapılarını nesillerin keyif alması için açacağız.”

BT Kulesinı zamanda 34. katta binanın tepesine yakın bir yerde bulunan ve müşterilerine başkentinin muhteşem panoramik manzarasını sunan döner restoranıyla da ünlü. Bu restoran 1981 yılında kapatıldı, ancak daha sonra birkaç yıl boyunca kurumsal ağırlama etkinlikleri için kullanıldı.