• 02 Kasım 2022 00:19
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Lufthansa iç hat uçuşlarını iptal etmek istiyor

Bu haberi dinleyin
02 Kasım 2022 Lufthansa iç hat uçuşlarını iptal etmek istiyor

 

Almanya’nın bayrak taşıyıcıLufthansa, kârlı olmadığı gerekçesiyle bir süreden beri azalttığı iç hat uçuşlarınd6an tamamen çekilmek istiyor.

Lufthansa CEO'su Carsten Spohr, buna gerekçe olarak yolcu sayısındaki önemli düşüş ve bunun neden olduğu iç hatların finansal açıdan giderek daha az değerli hale gelmesini gösteriyor.

Alman Birliği ADV'nin son istatistiklerine göre, Eylülında'da sadece 1,9 milyon kişi uçtu. Bu, öncesi seviyenin sadece yüzde 45'i. Buna karşılık, Avrupa ve uzun mesafeli uçuşlar çok daha iyi toparlandı. Orada, yolcu sayıları şimdi daha düşük kapasiteyle yüzde 80'in üzerine çıktı.

Son dönemde kamu yönetiminin de çeşitli uygulamalarla özendirdiği demiryolu kullanımının artmasının havayolunda iç hatlarda yolcu sayılarının azalmasının neden olduğu belirtiliyor.

Buna ek olarak, şirketler özellikle iç toplantılarını hâlâ web konferansları yoluyla yapmaları ile artan maliyetlerden dolayı'nın bazı hizmetleri keserken bilet fiyatlarındaki artışın da iç hatlarda yolcu sayısının azalmasında etkili olduğu savunuluyor.