• 22 Nisan 2024 08:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mardin’de turizmi 12 aya yayacak stratejiler geliştirilecek

Bu haberi dinleyin
22 Nisan 2024 Mardin’de turizmi 12 aya yayacak stratejiler geliştirilecek

 

Mardin Çalıştayı bu yıl, "Kültür ve İnanç Ekseninde ve Mardin" temasıyla gerçekleştirildi. Mardin Valiliği himayelerinde, İl Kültür ve Müdürlüğü, Mardin Artuklu U niversitesi, DİKA ile Mardin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen çalıştayda sektöründeki yatırımlar, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. 

Programda konuşma yapan Mardin TSO Başkanı Hatip Çelik, kentteki faaliyetlerini 12a yayacak projelere odaklanılması gerektiğüini söyledi. 

Mardin'in potansiyeli ile turist sayısında Güneydoğu Anadolu'da liderlik hedeflediklerini aktaran Hatip Çelik, "Kültür Velığımızın vizyonu;i 12a yayarak, artık turist sayısında dünyada lider ülke konumuna gelmeyi hedefliyor. Bu kapsamda Mardin ulusal vizyonumuzu gerçekleştirmek için Güneydoğu Anadolu'nun liderliğine soyunarak ülkemizin yükünü alacaktır. Bu vizyonu gerçekleştirirken, Mardin tüm renkleri ve tüm dilleri ile ortak akılla, sürdürülebilir ve sorumlu anlayışıyla çalışacak" diye konuştu. M ardin TSO olarak tüm paydaşlarıyla birlikte kentte yeni alternatif alanlar ve ürünlerin geliştirilmesine, yeni yatırımların çekilmesine ve tek elden tanıtını faaliyetlerine yönelik her türlü işbirliğine ve katkıya hazır olduklarım bildiren Çelik. "Sektörün gelişmesi, daha fazla yabancı turistin Mardin'de ağırlanmasını sağlayarak ilin ülke ihracatına olan katkısını artıracak" dedi.