• 03 Mayıs 2021 08:24
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mardin Midyat’taki 9 kilise Dünya Mirası Geçici listesine girdi

Bu haberi dinleyin
03 Mayıs 2021 Mardin Midyat’taki 9 kilise Dünya Mirası Geçici listesine girdi

Mardin Midyat’ta "Tur Abdin" olarak nitelendirilen bölgede bulunan Geç Antik ve Ortaçağ Kilise-Manastırların UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alındı.

Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen Mor Sobo Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi (Yoldath Aloho), Deyrulzafaran Manastırı, Mor Gabriel Manastırı, Mor Abai Manastırı, Mor Loozor Manastırı, Mor Yakup Manastırı, Mor Quryaqos Kilisesi ve Mor Azozo Kilisesi'nin daimi listeye de kabul edilmesi bekleniyor.

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, geçen yıl Kültür velığıyla yaptıkları çalışmayla Geç Antik ve Ortaçağ'a ait kilise ve manastırların UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Midyat'ın diller ve dinler kenti olduğunu, kadim bir şehir kimliği taşıdığını ifade eden Şahin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan inanç merkezlerinin il ve ilçeine katkısının olacağını belirtti. 

Şahin, Mardin'innı zamanda ile adından söz ettiren bir kent olduğuna işaret ederek, inanç ve kültüri ile kentin bölgeine de katkı sağladığını bildirdi.

Mor Yakup Manastırı Rahibi Edip Daniyel Savcı ise manastır ve kiliselerin din görevlileri için önemine değinerek"Böyle yerlerin koruma altına alınması güzel bir şey. Bizim de istediğimiz zaten bu. Burada kalma amacımız da budur. Onun için bütün yetkililere teşekkür ediyoruz." dedi.