• 24 Ocak 2022 08:44
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş açıklaması: Herkese eşit mesafedeyiz

Bu haberi dinleyin
24 Ocak 2022 Marmaris Belediyesi’nden Sinpaş açıklaması: Herkese eşit mesafedeyiz

Marmaris İçmeler’de yapımı devam eden tesettürlü devremülk otel projesinelığın ‘ÇED’e gerek yok’ demesi ve Marmaris Belediyesi’nin ruhsat vermesi ile ilgili tartışmalar üzerime Belediye Başkanı Mehmet Oktay açıklama yaptı. Oktay projenin 1985’ten başlayan sürecini ve bu dönemde yaşanan gelişmeleri uzun uzun anlattıktan sonra, "Farklı bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Herkese eşit mesafedeyiz” dedi.

Herşey yasal

Marmaris Kent Konseyinin Marmaris Belediyesi'nin Sinpaş adına düzenlemiş olduğu ruhsat-imar durum belgelerinin iptali için açılan dava için herşeyin yasal olduğunu söyleyen Oktay, ruhsatın 1987 yılında İçmeler Belediyesi tarafından verildiğini söyledi.

ÇED Gerekli değil kararı

Marmaris İçmeler Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul tarafından yapımı devam eden "Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk" projesine 14 Temmuz'da "ÇED gerekli değildir" kararı verilmişti. 

Açılan davalar

Kararının iptali için Marmaris Kent Konseyi tarafından Muğla 3. İdari Mahkemesi'ne bir dava açılmıştı. Birçok kesim tarafından tepki toplayan projeyle ilgili Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bölgenin 1985'te mevzii imar planı yapılmış ve alan tesis alanı ve konut alanı olarak belirlenmiş. 

Plan 17.05.2005 tarihinde Kültür velığınca onaylanan İçmeler Revizyon Uygulama İmar Planı içerisine dahil edilmiş. 

Ruhsatı 1987’de İçmeler belediyesi verdi

İçmeler Belediyesi inşaat için 26/03/1987 tarihinde ilk yapı ruhsatını düzenlemiş ve akabinde çeşitli yıllarda tadilat, ilave, ek, yeni yapı ruhsatları düzenlenmiş. Bölge 1996 yılında ilan edilen Marmaris Milli Parkı'nın içinde kalsa da 31.12.2020'te yürürlüğe giren Marmaris Milli Parkı revizyon planında 'Milli Parkı sınırları içinde kalan onaylı imar planı bulunan alanlarda onaylı planlar geçerli olacak, yoğunluk arttırıcı değişiklik yapılmayacaktır' maddesi getirilince plan geçerli kalmış. Yasal zeminler çerçevesinde en son 2020 yılında Çevre ve Şehirciliklığı'nın yazısı doğrultusunda bizim belediyemiz imar durum belgesi düzenlemiş.

“Herkesenı mesafedeyiz”

Bakıldığında kamuoyundaki yanlış bilgilendirme ile farklı bir algı ortaya çıkıyor. Ama bakıldığında her şey yasaldır. Anayasal eşitlik çerçevesinde bu ruhsat verilmiştir. Biz anayasa çerçevesinde herkesenı mesafedeyiz. 

Bahse konu inşaat ile ilgili başlatılan hukuki süreçler Belediye Başkanlığımızca takip edilmekte olup, yargı kararlarına göre de gerekli işlemler tesis edilecektir.