• 15 Aralık 2021 15:48
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Marriott Aktarlı Grup ile Türkiye’de 6 otel için sözleşme imzaladı

Bu haberi dinleyin
15 Aralık 2021 Marriott Aktarlı Grup ile Türkiye’de 6 otel için sözleşme imzaladı

Marriott International Aktarlı Grup ile Türkiye'nin önemli lokasyonlarında altı otel açmak üzere bir sözleşme imzalandı.  

İmzalanan sözleşme, İstanbul'un ve İzmir’in hareketli bölgelerinde yer alan altı dönüşüm ve kullanım amacı değişiklik gösteren yeniden uyarlama projesini kapsıyor. Şehrin çeşitli konsolosluklara ve müzelere ev sahipliği yapan bölgesine yakın bir konumda yer alan Adahan Pera Istanbul, Autograph Collection otelinin 2022'de açılması planlanıyor. Üç tarihi binadan oluşan DeCamondo Galata, Istanbul, a Tribute Portfolio Hotel de önümüzdeki yıl açılacak. AC by Marriott İstanbul Old Town ile iki Luxury Collection oteli olan Legacy Ottoman, a Luxury Collection Hotel, İstanbul ve Sansaryan Han, a Luxury Collection Hotel, İstanbul’un ise 2023 yılında açılması bekleniyor. Öte yandan, İzmir kıyı şeridinde inşaatı devam eden yeni AC by Marriott İzmir Karşıyaka otelinin de 2022’de açılması bekleniyor.

Sözleşme dahilinde global otelcilik grubunun The Tribute Portfolio markası Türkiye’ye ilk defa giriş yaparken, ülkedeki Autograph Collection Hotels, The Luxury Collection ve AC Hotels portföyleri de genişleyecek.

Adahan Pera İstanbul, Autograph Collection, DeCamondo Galata, İstanbul, a Tribute Portfolio Hotel ve AC by Marriott İzmir Karşıyaka otelleri Aktarlı Grup adına Access Hospitality tarafından işletilecek.

Marriott International Avrupa Otel Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcısı Paul Rosenberg Portföyümüzü genişletmek için önemli fırsatlar söz konusu ve Türkiye’de sektörünün gelişimini desteklemeye kararlıyız” dedi.

Konuyla ilgili Aktarlı Grup adına konuşandın Aktarlı “Türkiye'ye yeni ve seçkin markalar getirmek için Marriott International ile stratejik iş birliği yapmaktan ve bu kapsamda Access Hospitality ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. İmzalanan altı yeni sözleşme, tüm işletmelerimizde en yüksek tasarım ve kalite standartlarını sağlama ve misafirlerimize birinci sınıf bir deneyim sunma taahhüdümüzün bir göstergesi” dedi.

Aktarlı Grup, perakende, inşaat ve tarım alanlarında faaliyet gösteriyor. Grubun sektörüne ilk girişi 1989 yılında Ankara'da açılan otel ile oldu. Bugün itibarıyla üçü İstanbul'da, ikisidın-Kuşadası'nda ve biri Ankara'da olmak üzere altı otel ile faaliyet gösteriyor. 2022 yılı itibarıyla İstanbul'da dört, İzmir'de bir otelin eklenmesiyle grubun toplam otel portföyü 11’e ulaşacak.