• 28 Aralık 2023 23:15
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Meksika turizmde ezberleri bozuyor. Ordu havayolu kurdu, uçuşa başladı

Bu haberi dinleyin
28 Aralık 2023 Meksika turizmde ezberleri bozuyor. Ordu havayolu kurdu, uçuşa başladı

 

Meksika dendiğinde ilk akla gelen mafya, uyuşturucu, güvenli olmayan ülke vs gibi bir dizi olumsuzluk, Bu olumsuzlukların olduğu yere de turistlerin gitmeyeceği bekleniyor.

Ama öyle olmuyor.

Meksika  dünya liginde girdiği ilk 10 listesinde yükseliyor.

Meksika’nın ordu eliylede gösterdiği başarı sonucunda Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Örgütü’nün (UNWTO) 2022 verilerine göre 38,3 milyon ziyaretçi ve 28 milyar dolar geliri ile dünya liginin ilk 10 listesinin 6. sırasına yükseldi.

Meksika’ya ençok gelen turistler can düşmanı ülke Amerika’dan

Tatilciler de yatıımcılar da geliyor

Meksika’yla yalnız tatilciler değil yatırımcılar da gidiyor.

Aralarında dünyanın en büyük otel zinciri Accor,, Marriott’un da olduğu Amerikan merkezli uluslararası zincir oteller Meksika’ pazarına girmek için bir birleriyle yarışıyor. Uluslararası otel zincirleri  herşey dahil sistemi pazarına Meksika’ya götürdükleri markaları ile girdi.

Uluslararası otel zincirlerinin akın ettiği Meksika 5 yıldızlı otel sayısında Türkiye ile yarışıyor. Meksika’da Meksika 938 5 yıldızlı otel var.

Meksika’nınde ezber bozan bir başka özelliği, hatta bunlara vesile olan ise ordunune giderek daha çok ağırlık koymasıdır.

Öyle ki Meksika ordusue hizmet vermek üzerekurdu havalimanı işletmeciliğine girdi.

Ordukurdu, işletiyor  

Meksika'da ordu 13 yıl önce iflas eden Mexicana de Aviacionşirketini yeniden canlandırdı. Devlet Başkanı Anderes Manuel Lopez Obrador'un öncülüğünde kurulan şirket, rakiplerinden daha düşük ücretlerle ilk seferini gerçekleştirdi. 

Şirket ilk etapta 10'dan fazla iç hat seferinde hizmet verecek. Orduya ait uçak şirketi ilk seferi için başkent Mexico City'nin ikinci büyük uluslararası olan Felipe Angeles'ten havalanıp tatil beldesi Tulum'a gitti. Başkentin kuzeyinde bulunan bu havalimanı 2022 yılında açılmış ancakşirketlerinin bir türlü ilgisini çekememişti. Amiral gemisi projelerinden olanşirketi sayesinde bu havalimanının da canlandırılması planlanıyor. 

Meksika ordusuna ait olan Olmeca-Maya-Mexica grubu tarafından işletilen Mexicana de Aviacion, 1921 yılında kurulmuştu. 2010 yılında iflas eden şirketin 7.400 çalışanı bulunuyordu. Meksika hükümeti, orduya kamu hizmetinde daha fazla rol vererek, gümrük ve limanlarda kontrolü sağlamak istiyor.