• 31 Aralık 2021 00:45
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mordaşov, çocuklarına bıraktığı TUI dahil herşeyi geri aldı

Bu haberi dinleyin
31 Aralık 2021 Mordaşov, çocuklarına bıraktığı TUI dahil herşeyi geri aldı

29,2 milyar dolarlık servetiyle Forbes listesinde'nın en zengin iş adamı olan Aleksey Mordaşov, geçtiğimiz günlerde iki oğluna bıraktığı şirketleri geri aldı

56 yaşındaki işadamının oğlu Nikita Mordaşov geçen yaz'nın en prestijli üniversitelerinden olan Moskova'daki Yüksek Ekonomi Okulu'ndan atılmıştı. Aleksey Mordaşov, ceza olarak "hayat dersi alsın" diye oğlunu askere yollamıştı.

Üniversiteden atılmadan önce Dünya Ekonomisi ve Dünya Siyaseti Fakültesi'nde eğitim alan Nikita Mordaşov'un sadece bir yıl devam ettiği eğitim boyunca 10 üzerinden ancak 2,6'lık ortalama tutturabildiği yazıldı. 

Baba Mordaşov, çocuklarının önce hayat tecrübesi kazandıktan sonra kendi şirketinde yönetime geçebileceklerini söylemişti. Hatta bu amaçla ilk hisse paylaşımlarını da yapmıştı.

Ancak "operasyon" sonrası Aleksey Mordaşov’un diğer oğlu Kirill Modaşov, altın üreticisi Nordgold ve tur operatörü TUI’de kardeşine ait hisselere sahip olmuştu.  Askere giden Nikita Mordaşov’un, “KN-Holding” şirketindeki yüzde 50 hisselerini Kirill Mordaşov’a devretttiği bildirilmişti. Daha önce iki kardeş şirkette yüzde 50’şer hisseye sahipti.

Ancak gelen son haberlere göre Mordaşov ikinci oğluyla da köprüleri attı. Interfax ajansı, altın madenciliği şirketi Nordgold'un kontrolünü ve tur operatörü TUI'nin hissesini oğlundan geri alarak, holdingte tüm kontrolü yeniden ele aldığını duyurdu.

Yedi çocuğu olan Mordaşov, tamamı kendisine ait olan Nordgold ve diğer şirketlerin yanında tur operatörü TUI’nin yüzde 34’üne sahip.