• 04 Mayıs 2022 00:27
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Nankörlük küstahlığa taşındı : Zelenskiy, Rus turist aldığı için Türkiye’ye kırgınmış !..

Bu haberi dinleyin
04 Mayıs 2022 Nankörlük küstahlığa taşındı : Zelenskiy, Rus turist aldığı için Türkiye’ye kırgınmış !..

Türkiye’nin savaşında takındığı tavır ve izlediği politika takdirle karşılanırken’dan diplomasiye yakışmayan, haddini aşan açıklamalardan sonra bu kez küstahlık düzeyinde bir açıklama yapıldı.

Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy,’ın ERT televizyonuna yaptığı açıklamada “Türkiye, Rusi için rotalar hazırlıyor. Bu olacak iş değil. Bu çifte standarttır. Türkiye'nin dikkatini çekiyorum. Bir seçim yapılmalı: hakikatten yana mısınız, değil misiniz?" dedi.

Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye'ye "kırgın" olduğunu söyleyen Vladimir Zelenskiy, " Türkiye bir yandan arabuluculuk yaparak'yı önemli adımlarla desteklerken, diğer yandan da örneğinnı anda rotaları hazırladığını görüyoruz. Özellikle Rusi için" diye konuştu.

Büyükelçi’den açıklama

Zelenskiy’nin bu  açıklamalarının basında yer almasına gelen tepkiler üzerine’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, bir açıklama yaparak, Yunan basınında çıkan haberin çarpıtıldığını söyledi.

Zelenskiy'nin açıklamasına tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Zelenskiy,'a değil de Türk milletine güvense daha iyi olur" dedi.

“Aptal komedyen”

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Şamil Tayyar da, Zelenskiy ile ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Zelenskiy, Rus turistleri kabul ettiği için Türkiye’ye kırgınmış. SİHA gönder. Binlerce yetimi, öksüzü kabul et. Yüzlerce yardım tırını ulaştır. Barış için kendini parala. Sen kalk Yunan kanalında saçmala. Aptal komedyen" ifadelerini kullandı.

Büyükelçi ne demişti

Rusya’nın’yla saldırısının ilk günlerinde, 3 Mart’ta’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, medya hesabından diplomasi diline yakışmayan bir dille TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın Büyükelçisi ile görüşmesine tepki göstererek Twitter’daki hesabından “TÜRSAB Başkanının sabah bizimle, sonrasında ise Rus Büyükelçi ile görüşmesi iki yüzlü politikanın göstergesidir. Saldırgan ile kendini savunan arasında eşittir işaretinin konulması suç ortağı olmak anlamına gelir. Seyahat acentalarını @tursaborgtr ile çalışmamaya çağırıyoruz” mesajını paylaşmıştı.

“Türkiye Rus turist almasın”

Daha sonra Seyahatleri Birliği (UATA) İcra Direktörü Pavel Grigorash yaptığı açıklamada “ Bir oteldenı anda iki ülkeden misafir ağırlamak iyi bir şey değil. Bu durumlarda çatışmalar olabilir bu da otele zarar verir. Onun için Türkiye Rus turist kabul etmesin. Oteller de Rus müşteri almasın” demişti.

“Onlara para kazandırmayın”

Bu açıklamadan sonra sosyal medya ağlarında,lı seyahatsi sahip ve yöneticisi olduklarını söyleyen kişilerin Türkiye ve'daki otelleri "kan parasından" vazgeçmeye ve Rus şirketleri ve turistlerle her türlü işbirliğini durdurmaya çağıran videoları yayınlandı.

Bu arada Aralarında seyahatleri ve tur operatörlerinin de olduğu bir grup, “Türkiye’ye gidip onlara para kazandırıyorsunuz şeklinde açıklama yapmıştı.