• 13 Ocak 2022 09:01
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

National Geographic, İstanbul Havaalanı’na taşınmayı belgesel yaptı

Bu haberi dinleyin
13 Ocak 2022 National Geographic, İstanbul Havaalanı’na taşınmayı belgesel yaptı

Türk Hava Yolları'nın (THY) 2019 yılında İstanbul Havalimanı'na gerçekleştirdiği tarihinin en büyük taşınma operasyonu olan 'Mega Taşınma', National Geographic ekranlarında belgesel oldu. 

THY'nin başarılı operasyonunurıntılı bir şekilde izleyen National Geographic'in hazırladığı 'Mega Taşınma' belgeseli 16 Ocak'ta izleyicilerle buluşacak. ekibinin Atatürk Havalimam'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınmasını anlatan yapımın ilk gösterimi İstanbul Ortaköy’deki Feriye’de düzenlenen galada gerçekleştirildi.

Gösteri öncesi Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlkercı ile The Walt Disney Company Türkiye Genel Müdürü Cenk Soner birer konuşma yaptı. 

“Dünya çapında bir örnek”

İlkercı, bu taşınma operasyonunun dünya sivil havacılığının kilometre taşlarından biri olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Yalnızca ülkemiz değilnı zamanda dünya sivil havacılığı için dönüm noktalarından biri olan bu taşınma en üst seviyede titizlik, profesyonellik ve kusursuz bir planlama gerektiriyordu. Türk Hava Yolları olarak biz bu operasyonun her bir anının değerli ve geleceğe rehber olacağını biliyorduk. 

33 futbol sahası kadar malzeme 33 saatte 

Bu nedenle bu anları 12 saatte 33 futbol sahası kadar malzeme Türk Hava Yolları'nın, dünyanın en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Havalimanı'na taşınma operasyonu 'Mega Taşınma' 6 Nisan 2019'da planlanandan kısa sürede, 33 saatte başarıyla tamamlanarak sivil tarihinin en önemli taşınma operasyonlarından biri oldu. 

National Geographic iş birliği ile

'Mega Taşınma'nın başarılı şekilde gerçekleşmesi için Türk Hava Yolları Atatürk Havalimanı'na Singapur ölümsüzleştirmek için dünyanın en önde gelen yayın organlarından olan National Geographic ile iş birliği gerçekleştirdik. Şimdi milyonlarca kişi ile birlikte uçuşuyla veda ederek uçuş operasyonlarına İstanbul Havalimanı'ndan devam edecek şekilde 12 saat ara vermişti. 

Tarihi operasyonda, taşınma güzergahı araç trafiğine kapatılarak, 12 saat içinde 33 futbol sahasına eş değer 47.300 ton ağırlığındaki malzeme Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na nakledilmişti. ekranın karşısına geçip bu gurur hikâyesini seyretme zamanı." 

Cenk Soner ise, "Ezber bozan bilim, teknoloji ve doğa hikayeleriyle dünya çapında milyonlarca insana ilham kaynağı oluyoruz, insanların içindeki kâşife ilham veren bir kurum olmanın en büyükrıcalıklarından biri de Mega Taşınma gibi tarihinde önemli bir yer tutacak anları milyonlarca izleyicimizle paylaşmak" dedi.