• 28 Şubat 2022 11:31
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Oligarklara yaptırım geldi. TUI’nin ortağı Mordaşov ne olacak

Bu haberi dinleyin
28 Şubat 2022 Oligarklara yaptırım geldi. TUI’nin ortağı Mordaşov ne olacak

Amerika, AB ve’nin'nın’ya saldırısı üzerine’ya ve bu ülkenin zenginleri oligarklara yönelik getirilen yaptırımların TUI’nin yüzde 34’üne sahip Alexei Mordaşov’u a kapsayıp kapsamayacağı merak ediliyordu.

Ancak Avrupa Birliği (AB), ve Amerika tarafından açıklanan ekonomik yaptırım listelerde Mordaşov yer almadı. Ancak bunun gelişmelere göre değişebileceği belirtiliyor. Böyle bir şeyin olması halinde ise bunun TUI'yi nasıl etkileyebileceği kestirilemiyor.

"TUI'yi etkilemez"

TUI Group Medya İlişkileri Başkanı Kuzey Esener, medya Skift'e yaptığı açıklamada oligarklara yönelik yaptırımların TUI’ye bir etkisi olacağını düşünmediklerini söyledi. Esener, TUI’nin yüzde 66’sı, AB hissedarlarına, ABD fonlarına ve özel yatırımcılara ait " dedi.

Bu arada Twitter gibi sosyal ağlarda Rus milyarder Mordaşov’un şirketin en büyük  ortağı olduğu belirtilerek TUI’nin boykot edilmesi çağrıları yapılıyor.

Mordaşov’un TUI ilişkisi

Mordashov, 2007'den beri hem Frankfurt hem de Londra borsalarında hisse senetleri işlem gören TUI’nin en büyük ortağı. Mordaşov TUI’de Güney Kıbrıslı şirketi Unifirm üzerinden ortak. Mordaşovnı zamanda TUI Grup Denetim Kurulu Başkanı.