• 29 Aralık 2022 09:04
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Orka Otellerinin sahibi Hacı Faik Torunoğulları yaşamını yitirdi

Bu haberi dinleyin
29 Aralık 2022 Orka Otellerinin sahibi Hacı Faik Torunoğulları yaşamını yitirdi

Bünyesinde Orka Otellerini de barındıran Orka Şirketler Grubunun Kurucusu Hacı Faik Torunoğulları Muğla Fethiye’de tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Hollanda’’da yatırımları olan Hacı Faik Torunoğulları (84); Orka Şirketler Grubunun Kurucusu, Fethiye Turistik Otelciler Birliği (FETOB) eski başkanı ve Orka Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları, Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Beşiktaş eski yöneticisi Erdal Torunoğulları ile Orka Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Faik Torunoğulları'nın babasıydı.

Torunoğulları’nın cenazesi  29 Aralık Perşembe günü Fethiye Merkez Yeni Camiinde kılınan  öğlen namazından sonra Ovacık Çatallar aile mezarlığında toprağa verildi.

Hacı Faik Torunoğulları’nın cenazesine eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşmeı, Kars 65. Dönem Milletvekili Ahmet Arslan, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Halis Zafer Koç, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Teknik Direktör Yılmaz Vural, Sanatçı Onur Akın, Sanatçı Hadise’nin Eski Eşi Mehmet Dinçerler, Sinema Sanatçısı Çetin Altay, Beşiktaşlı Eski Futbolcular Tamer Tuna ve Uğur Boral, Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, İyi Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Behçet Saatci, FTSO Başkanı Osman Çıralı, Fethiyespor Başkanı Esat Bakırcı, AKP İlçe Başkanı Turgay Öztürk, İyi Parti İlçe Başkanı Tolga Turgutoğulları, CHP İlçe Başkanı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Soydemir ailesi ve sevenleri katıldı.

Hacı Faik Torunoğulları’nın evlatları ve Torunoğulları ailesi taziyeleri Merkez Yeni Camii'nde kabul etti. Cami çevresi gönderilen çelenklerle çiçek bahçesine dönerken, Beşiktaş Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin çelengi dikkat çekti.

“İyi bir şair ve ozandı”

Sanatçı Onur Akın, “Hepimizin başı sağ olsun. Çok kıymetli bir büyüğümüzü kaybettik. Bir sürü değerinin yanında çok iyi bir şair ve ozandı. Eskilerin değimi ile dengbvejdi. Aşıkları geleneğinin son halkasıydı. Torunoğulları ailesini anlatmaya gerek yok. Ailenin büyüğüydü. Her alanda çok iyi işler yapan bir aile. Faik amca bu dünyadan çok iyi gelip geçti. Dolu dolu ve başarılı bir hayatı oldu. Faik amcama başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Torunoğulları ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.