• 24 Nisan 2024 22:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Otel Misafirleri “Tatil” Temasını Çizdi

Bu haberi dinleyin
24 Nisan 2024 Otel Misafirleri “Tatil” Temasını Çizdi

15. Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın ödül töreni kapsamında Aska Lara Resort & Spa’da bulunan karikatürcüler otel misafirlerine karikatür eğitimi verdiler.

15. Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın ödül töreni kapsamında ASKA Lara Resort & Spa’da bulunan karikatürcüler, otel misafirlerine karikatür eğitimi verdi. Eğitim etkinliğine otelde konaklayan başta çocuklar olmak üzere yetişkinler de ilgi gösterdi. Karikatürist Musa Gümüş ve Aşkınrancıoğlu tarafından verilen karikatür eğitiminde otel misafirleri “tatil” teması altında geçirmekte oldukları tatillerini karikatür sanatıyla ifade ettiler. 

Karikatür Atölyesi adı altında düzenlenen etkinliğe Aska Lara Resort and Spa’da konaklayan yaklaşık 40 misafir katıldı. Eğitimleri karikatürcü Aşkınrancıoğlu ve Musa Gümüş verdi. Misafirlere karikatür sanatı ve karikatür çizmenin inceliklerinin yanı sıra, teknikleri hakkında bilgiler verilirdi. Daha sonra teması “tatil” olan karikatürlerin çizimine geçildi. Çocuklar ve yetişkinlerden oluşan otel misafirleri önce kara kalem ve ardından diğer renkli kalemlerle karikatürlerini çizip tamamladılar. 

Uluslararası Karikatürleri Yarışması’nın Koordinatörü Prof. Dr. Nazmi Kozak, Aska Lara Resort and Spa’da birkaç saatlik bir eğitimle gerçekleştirilen Karikatür Atölyesi etkinliğinin diğer tesislerde de yapılabileceğini belirterek “Bu amaçla resim, karikatür, el sanatları gibi görsel ve geleneksel sanatlarla ilgili gerçekleştirilecek atölyelerle misafirler tatil yaparken bir sanat dalı ile de   tanışabilir. Bu tür sanatsal uygulamalar Türkiye’deki konaklama işletmelerine farkındalık kazandırabilir” dedi.