• 26 Kasım 2023 00:24
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Palandöken’de kayak sezonu erken başlayacak

Bu haberi dinleyin
26 Kasım 2023 Palandöken’de kayak sezonu erken başlayacak

 

Palandöken Kayak Merkezi, yapılan yatırımlar sonrası yenilenen pistleri ve lüks tesisleriyle yeni sezonda yerli ve yabancı kayak tutkunlarını ağırlamaya hazır.

Kayağın geçen yıl 15 Aralık'ta başladığı kayak merkezi, bu sezon 29 Kasım'da kapılarını kayakseverlere açacak ve Türkiye'de kayak heyecanının ilk başladığıolma özelliğini sürdürecek.

Kayak, snowboard ve kızak keyfinin yanı sıra buz duvarı, snow park, dev salıncak, zipline, yamaç paraşütü, insan sapanı ve lastik raftingi ile macera dolu bir tatil fırsatının sunulduğu Palandöken'de, uzunlukları 1 ile 14 kilometre arasında değişen 55 pistte 87 kilometre kesintisiz kayak yapılabiliyor.

Önceki sezondan kalan karların güneş görmeyen yamaçlarda depolanan ve göletler aracılığıyla suni karlama sistemi sayesinde saatte 2 bin 600 metreküp teknik karlama kapasitesi bulunan kayak merkezinde, gece kayağı da yapılabiliyor.

Sezonu dağ bölgesindeki 9 otel ile bungalov evlerde büyük oranda dolulukla kapatan merkezde, pist ve lift güvenlik önlemleri, kurtarma-tahliye eğitim ve tatbikatları, mekanik ve elektronik testler eksiksiz tamamlandı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu yıl 2,5 milyon turist beklediklerini söyledi.