• 11 Aralık 2023 08:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Palandöken Kayak Merkezi'nde sezon açıldı

Bu haberi dinleyin
11 Aralık 2023 Palandöken Kayak Merkezi'nde sezon açıldı

 

Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde, pistlerdeki hazırlıkların tamamlanmasının ardından kayak sezonu resmen açıldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesince kayak merkezinde düzenlenen sezon açılışı etkinliğinde, Ejder 3200 Arama Kurtarma ekibi ve sporcular kayaklarla zirveden dev Türk bayrağı taşıyarak iniş yaptı. 

Sezon açılışı, meşalelerle zirveden inen milli kayakçıların "Ejder 3200 Palandöken" yazısını ateşlemesiyle gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yaptığı konuşmada, Palandöken'i dünya markası haline getirmek için sosyal tesislerle donattıkları ifade ederek " Palandöken'in kar kalitesi, pistlerinin uzunluğu ve gece kayağı imkanıyla önemli bir tesis olduğunu dile getirdi. Sekmen, “Palandöken, kayağın ülkemizdeki ana merkezi hatta Avrupa'nın ana merkez Dünyanın birçok yerinde şehre vena yakın bir kayak merkezini bulmak, görmek mümkün değil. Uçaktan indikten 15 dakika sonra kendinizi kayak merkezinde buluyorsunuz." dedi. 

Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir de Palandöken Dağı'nın dünyada kayak sezonuna en erken başlanan merkezlerin başında geldiğini belirtti.