• 20 Haziran 2022 22:52
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Pandemi sonrası turizmin durumu ve geleceği tartışıldı

Bu haberi dinleyin
20 Haziran 2022 Pandemi sonrası turizmin durumu ve geleceği tartışıldı

Birleşmiş Milletler Dünya Örgütü (UNWTO) Pandemi (Küresel salgın) sonrası dünyainin durumunu görüşmek ve geleceğe yönelik yol haritasını belirlemek amacıyla Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde toplandı.

Suudi Arabistan Cidde'de düzenlenen Yürütme Konseyi'nin 116. Toplantısına katılan kamu ve özel sektör temsilcileri dünya ekonomisinde toparlanmanın küresel bir itici gücü olarakin karşılaştığı zorlukları aşması için kamu özel sektör işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Toplantı kapsamında " Gelecekleri - Yeni Yönetim ve Savunuculuk " ile “Yeni Bir Yönetimine Doğru” ve “Turizmin Görünürlüğünü Artırma” konulu oturumlar düzenlendi.

Toplantıda konuşan Genel Sekreteri “Şimdi büyük düşünmenin zamanı” diyerek şunları söyledi:

“Artık büyük düşünmenin zamanı geldi. Daha iyi ve daha güçlü yönetişim yoluyla ve iş, eğitim ve öğretime odaklanarakin toparlanmayı teşvik etme, fırsat sağlama ve dayanıklılık oluşturma konusundaki benzersiz potansiyelini gerçekleştirelim.”

Yürütme Konseyi'nin 116. oturumunun ardından, küreselin geleceği içinin sürdürülebilir hale getirilmesi ve gelecekte karşılaşılabilecek olası şoklara karşı dayanıklılık sağlamak amacıyla yeniden tasarlanmış bir yönetim ve finansman sistemi için Cidde Eylem Çağrısı yayınlandı.