• 03 Ekim 2021 23:52
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Pandemide Rusya’da iç turizmi büyüdü, hedefleri değişti

Bu haberi dinleyin
03 Ekim 2021 Pandemide Rusya’da iç turizmi büyüdü, hedefleri değişti

Rusya Federal Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova, özellikle pandeminin başlangıcıyla için son zamanlarda gelişme için ciddi bir ivme kazandığını belirterek,in önümüzdeki yıllarda Rus ekonomisinin gelecek vaat eden en büyük sektörlerinden biri haline geleceğini açıkladı.

Umut verici, hızlı gelişme

Hükümetin ülkedekii geliştirmek, iş koşulları yaratmak ve bölgeleri desteklemeye olanak tanıyan bir dizi araç ve tedbir paketi yarattığına işaret eden Doguzova, ülke genelinde gelişiminin geri dönüşü olmayan bir sürece girdiğini vurgulayarak, “Sektörün gelişimine öyle bir ivme verildi ki, geri dönüş yok ve giderek hızlanacak. Bazı bölgelerde daha yavaş, bazı projelerde daha verimli olabilir. Ancak kesinlikle ülke genelinde sektörü büyük bir gelişim sürecine girdi” şeklinde konuştu.

Doguzova,’da ve otelcilik sektörünün önümüzdeki yıllarda ülke ekonomisinin en umut verici ve hızla gelişen sektörlerinden biri olacağına emin olduklarını söylediği konuşmalarına şu şekilde devam etti:

Pandemi ile herşey değişti

“Ülkede daha önce sanayinin gelişimine daha fazla önem veriliyordu. Hizmet sektörüne, bölgelerin görünümüne ve insanların yaşam kalitesini doğrudan etkileyen endüstrisine çok daha az dikkat ediliyordu. Özellikle pandemiyle birlikte yurtdışına sınırların kapanmasıyla herşey değişti. İçe yönelince eksikler ve kalkındırma gerekliliği de anlaşıldı.’da sadecein gelişmesiyle insanların hayatlarını iyileştirebilecek, tasarruf sağlayabilecek ve istihdam yaratabilecek yüzlerce, binlerce yerleşim yeri var.”

İçi destekleyen uygulamalar

Eylülında Federal Ajansı, hükümet tarafında yürürlüğe giren ve içi desteklemek için yerli turistlerin tatil harcamalarının bir kısmını karşılayan programa 1,6 milyondan fazla Rus turistin katıldığını açıklamıştı.

Turizm geri ödeme programı (Cashback) kapsamında Rus vatandaşlarının tatil turu ve otel konaklama için 34 milyar ruble harcadıklarının vurgulandığı Rosturizm açıklamasında, bu program kapsamında tatil harcaması yapan vatandaşlara 6,7 ​​milyar ruble iade edildiği de belirtti.

Ulusal projesi 

Sonbahar için geri ödemeli tur satışlarının 10 Eylül’de Moskova saatiyle 01:00 itibariyle son bulacağının altını çizen Rosturizm yetkilileri, Cashback programı kapsamında en çok tercih edilen iç yurtiçi destinasyonlarının Krasnodar, Stavropol Bölgesi ve Kırım Cumhuriyeti olduğunu,nı zamanda Altay ve Tümen tatil turu taleplerinde de aktif büyüme kaydedildiğini ifade etti.

Yeni otel ve otel yenilemelerine

Hükümetin talimatıyla ulusal projesi kapsamında 2024 yılına kadar otel inşaatları projelerine bankasi başvurularını kabul etmeye başladığını açıklayan Rosturizm, program sayesinde’da otel inşa etmek isteyen inşaat firmaları veya yatırım şirketlerinin, otel veya amaçlı karma kullanımlı komplekslerin inşası ve yenilenmesi için 15 yıla kadar yıllık yüzde 3-5 oranlarında esnek imkanına sahip olacağını duyurmuştu.

Ulusal projesi çerçevesinde 2024 yılına kadar imtiyazlı programı için hükümet tarafından 19 milyar ruble tahsis edildiği belirtilirken, Rosturizm tahminlerine göre bu dönemde verilen hacmi 200 milyar rubleyi bulabilir.

Doguzova, imtiyazlılerin yatırımcıları altyapısının geliştirilmesine daha aktif yatırım yapmaya teşvik etmeyi amaçladığını belirterek, “Bu program sayesinde’da yıl daha kaliteli oteller inşa edilecek. Modern otellerin sayısı artış gösterecek vede daha rekabetçi bir pozisyona sahip olacak” diye konuştu.