• 17 Mayıs 2024 06:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Paris Olimpiyatları için 2.5 milyar harcandı 9 milyar gelir bekleniyor

Bu haberi dinleyin
17 Mayıs 2024 Paris Olimpiyatları için 2.5 milyar harcandı 9 milyar gelir bekleniyor

 

Büyük organizasyonların ülke ekonomisine maliyeti ve sağladığı katkı tartışılırken Fransa’nın Paris Olimpiyatları için 2.5 milyar Avro yatırım yaptığı buradan  2.7’siden olmak üzere toplam 9 milyar Avro gelir beklediği belirtiliyor.

Fransa Olimpiyat Komitesi, 100 yıl sonra Paris’in ev sahipliği yapacağı olimpiyatların ekonomik etki tahmini çalışmasını açıkladı. 

26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri arasında Paris’te yapılacak olan olimpiyatlar ile ilgili olarak hazırlanan üç senaryoya göre Paris Olimpiyatları’nın Fransa’ya en az 6.7 en çok 11.1 milyar, ortalama 8.9 milyar Avro katkı yapması bekleniyor. 

Turizmı Olivia Grégoire yaptığı açıklamada, "Paris ve Ile-de-France, iki milyonu yabancı toplam  yaklaşık 16 milyon, yani Paris nüfusunun neredeyse 7 katı ziyaretçiyi ağırlayacak. 2024 Olimpiyat Oyunları Paris ve Ile-de-France/ta yapılacak ama Paris’in yanı sıra Fransa'nın 70'ten fazla şehrinde düzenlenecek" dedi.

Bakan Paris 2024’ün, Fransa'nın “spora ışık tutmak” venı zamanda “ekonomik etki yaratmak” açısından önemli olduğunu, Olimpiyat sonrası çalışmalarla tahminlerin gerçeklerle karşılaştırılarak hesapların yapılmasının mümkün olacağını söyledi.

Spor Hukuku ve Ekonomi Merkezi'nin (CDES) Başkanı Christophe Lepetit, "Ziyaretçiler öncelikli olarak oyunlar için gelecekler, bu arada Fransa'nın başka yerlerindeki etkinlikleri görme ve Fransa'yı gezme fırsatını değerlendirecekler" diyor. 

Paris Olimpiyatları’nda 61.800’üde olmak üzere toplam 181.000 kişinin doğrudan çalışıyor ve çalışacak.