• 20 Şubat 2021 23:20
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Pegas’a izin verilmesi Rusya’nın Mısır’ı açacağının işareti mi

Bu haberi dinleyin
20 Şubat 2021 Pegas’a izin verilmesi Rusya’nın Mısır’ı açacağının işareti mi

 

Rusya’daki Türk kökenli tur operatörlerinden Pegas’ınşirketi Nordwind’e’a uçuş izni verilmesi’nın uçağının düşürüldüğü 2015 yılından beri charter uçuşlarına kapalı olan uçuşların açılacağının işareti olarak yorumlanıyor.

Putin-Sisi görüşmesi

Rusya’dan’a charter seferlerinin başlaması ile ilgili konunun Putin’in martında’a yapacağı ziyaret sırasında Sisi ile yapacağı görüşmede gündeme gelecek konular arasında.

Pegas’ın havayoluna izin verilmesi Putin-Sisi görüşmesinden uçuşların başlama kararı çıkacağı yönünde yorumlanıyor.

Rosaviatsia: Kesin tarih belli değil

Konunun basında bu yönde yorumlarla yer alması üzerine Sivil Örgütü Rosaviatsia’dan biryetkili ''Muhtemelen Kahire ve Moskova charter uçuşlarının başlatılması konusunda prensipte anlaştı ancak kesin başlama tarihi henüz netleştirilmedi. Uçuşların başlaması için teknik onaya ve lojistik organizasyona ihtiyacımız var'' dedi.

Güvenlik uzmanları: herşeyi yerine getirdi

Bu arada Rus güvenlik uzmanlarının ocakında havalimanlarında yaptıkları son denetimin ardından, charter uçuşlarının Şarm El Şeyh ve Hurghada'ya dönme olasılığının önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu, tarafının güvenlik konusunda çoğu şeyi yerine getirdiğini söylüyor.

Mısır: Nordwind’in başvurusu göstergedir

Reuters haber ajansına açıklama yapan Sivil Otoritesi Başkanı Ashraf Nuweir, 5 yıllık aranın ardından'dan'ın bölgeleri Şarm El Şeyh ve Hurghada'da dönük charter uçuşların martından itibaren başlayacağını söyledi.

Ashraf Nuweir'in bu açıklamayı Pegas Touristik'in hava yolu şirketi Nordwind'in 28 Mart'tan itibaren her iki havalimanına da uçmak için izin istemesine bağladı. 

ATOR: Açılma olasılığı yüksek

Öte yandan Tur Operatörleri Birliği (ATOR)'un web sitesinde yayınlanan haberde,'nın'a dönük charter uçuşlarına izin vermediği, konunun yalnız Rus bayraklı bir hava yolu şirketinin iki resort bölgeye uçmak için başvuru yapmasından ibaret olduğu belirtiliyor.

ATOR Başkanı Maya Lomidze ise son gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada ''Yapılan son denetimlerin ardından'a dönük charter uçuşlarının başlaması olasılığı önceki yıllara göre daha yüksek. Kesin tarih üzerinde bir anlaşma henüz olmasa da, uçuşların öngörülebilir bir gelecekte başlatılması tartışılıyor. Her halükarda'a ilişkin belirsizlik her zamankinden çok daha az'' dedi.

Kararı görünceye kadar 

Buna karşılıkşirketleri resmi kararı görünceye kadar yazılıp çizilenlerin bir iddiadan öteye gitmeyeceğini söylüyor.