• 03 Mart 2022 17:37
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Pegas, satışlarını 28 Mart’a kadar durdurdu

Bu haberi dinleyin
03 Mart 2022 Pegas, satışlarını 28 Mart’a kadar durdurdu

Rusya’daki Türk kökenli tur operatörlerinden Pegas,'nın’ya saldırısı üzerine getirilen yaptırımların neden olduğu belirsizlikler üzerine tur satışlarını 28 Mart'a kadar tur askıya aldı.

Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Anna Podgornaya tarafından yapılan açıklamada, Pegas Touristik’in’da yurt dışı tur satışlarını 28 Mart’a kadar askıya aldığı belirtildi.

Açıklamada, “Ortaklarımıza açık ülkelere bile tüm gidiş turlarının organizasyonunu 28 Mart’a kadar askıya aldığımızı bildirdik. Nedeni uçuş programlarındaki değişiklik” denildi.

Bu arada Seyahat Endüstrisi Birliği (PCT) Basın Sekreteri Irina Tyurina yaptığı açıklamada "Bu kararın nedeninin, yabancı şirketlerden uçak kiralama yasağı da dahil olmak üzere Rus endüstrisine yönelik yaptırımlardan kaynaklanıyor. Turistlerle çalışan, kiralık uçakları olan diğer havayollarının da uçuşlarını durdurabileceğini düşünüyorum” dedi.

Diğer yandan aralarında Türkiye'ye önemli miktarda Rus turist getiren Intourist'in de olduğu TUI Russia, TEZ Tour, Anex Tour ve Space Travel planlarında şimdilik önemli bir değişiklik olmadığına ilişkin açıklama yaptı. Intourist, Türkiye başta olmak üzere planlanan tüm yaz charter uçuş programlarının 17 ilden olmak üzere bu yıl Nisanından itibaren başlayacağını bilgisini verdi. Ancak alanında gelen yaptırımlar nedeniyle uçuşların kalkış saatlerinde değişikliklerin mümkün olabileceği bildirildi.