• 22 Nisan 2024 07:28
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Plajlar ücretli olmaz, Türkiye Yunanistan’ı örnek alsın”

Bu haberi dinleyin
22 Nisan 2024 “Plajlar ücretli olmaz, Türkiye Yunanistan’ı örnek alsın”

 

Çeşitli ülkelerde halkın plajlardan serbestçe yararlanması yayılıyor. ‘Havlu hareketi’ adıyla başlatılan eylemlerden’da önemli başarılar elde edildi. Hükümet plajlardan halkın ücretsiz yararlanmasını önleyen, ücretle şemsiye ve kullanımı ile bar açılmasını bu kapsamda ihaleye açılmasını yasaklayan bir yasa çıkardı. 

Türkiye’de kıyıların halka açık olduğuna ilişkin Anayasa hükmüne olduğu anımsatılarak bu yönde talepler var. 

Şu anda İstanbul ve diğer şehir merkezleri ile kıyı bölgelerinde halkın plajların kullanması için yüksek ücretler ödenmesini gerektiren düzenlemeler devam ediyor.

Plajların Anayasa’nın hükmü doğrultusunda ücretsiz olarak halkın kullanımına açılması konusunda Türkiye’nin’ı örnek alması isteniyor

Bu yöndeki değerlendirmelere tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Konuyla ilgili dile getirilen talep ve bu yönde Beyoğlu Belediyesi’nin Galataport’taki bir uygulamasını örnek gösteren Ortaylı, diğer belediyelerin de bunu örnek almasını istedi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın Hürriyet Gazetesi’ndeki konuyla ilgili yazısı için tıklayın https://www.turizmgazetesi.com/yazi/turkiye-kiyilari-ve-milletimiz/4010