• 29 Eylül 2021 23:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Putin: Pandemide bile 2.5 milyon Rus Türkiye’ye gitti. Erdoğan: Minnetarız

Bu haberi dinleyin
29 Eylül 2021 Putin: Pandemide bile 2.5 milyon Rus Türkiye’ye gitti. Erdoğan: Minnetarız

Cumhurbaşkanı Tayyip’ın 29 Eylül’de Soçi’de Devlet Başkanı Vladimir Putin ile üç saate yakın baş başa görüşme öncesi açıklamalarda iki liderin de ile ilgili değerlendirmeler yapması sektörü memnun etti.

Erdoğan: Rus dostlarımıza minnettarız"

Erdoğan baş başa görüşme öncesi yaptığı açıklamada ” Özelliklede vermiş olduğunuz destek sebebiyle de çok çok teşekkür ediyorum. Rus dostlarımızın Türkiye'yi tercih edişlerinden dolayı da minnettarız" dedi.

Putin; Ortak mücadelein gelişmesine yardımcı olacak"

Rusya Devlet Başkanı Putin de “Pandemi dünyanın tamamında sektörüne ciddi bir darbe indirdi. Buna karşın bu sene’dan Türkiye’ye 2.5 milyon turist gitti. ile Türkiye’nin pandemi ile ortak mücadelesi ekonomi vein gelişmesine yardımcı olacak" dedi.

Ruslar ile mevsim uzadı

İki liderin görüşmesini değerlendiren’daki Türk kökenli tur operatörleri ve Türkiye’deki otelciler Putin-Erdoğan görüşmesinden sonra kış mevsimine yönelik rezervasyonlarda bir süreden beri görülen artışın daha da hızlanacağı söylüyor.

Otelciler de daha önce Eylülında biten trafiğinin gelen rezervasyonlardan bu yıl kasıma kadar uzadığının görüldüğünü, bu durumda’dan Türkiye’ye gelişlerin yaz mevsimi ile sınırlı kalmayıp ve diğer Avrupa ülkeleri gibi kış mevsiminde de geleceklerini belirterek 2022’yi de’nın belirleyeceğini, ile ilişkilerin bütün Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkelerini etkilediğini söylüyor.