• 30 Ocak 2024 07:07
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Putin Şubatta Türkiye'ye gelecek

Bu haberi dinleyin
30 Ocak 2024 Putin Şubatta Türkiye'ye gelecek

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin Şubatında gerçekleşeceğini açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen Uşakov, lideri Putin'in Türkiye ziyaretinin Şubatında yapılacağına dair haberlerin sorulması üzerine "Evet, ziyaret için hazırlıklar yapılıyor" yanıtını verdi.

Uşakov, İstanbul formatındaki barış müzakerelerinin yeniden başlatılması olasılığının Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip tarafından istişare edilip edilmeyeceği hakkındaysa "Ukrayna konusunun görüşmenin ana maddelerinden biri olacağını söyleyebilirim" demekle yetindi.

Rusya lideri Putin, 14 Aralık'taki yıl sonu programında Türkiye'yi ziyaret etme planlarıyla ilgili soruya "Biz, Sayın'la bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı'ın programı nedeniyle olmadı. Türkiye'ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor" diyerek 2024'ün başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabileceklerini ifade etmişti.