• 23 Şubat 2022 08:36
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rize’deki Babillon Oteli’nin satış fiyatı tartışılıyor

Bu haberi dinleyin
23 Şubat 2022 Rize’deki Babillon Oteli’nin satış fiyatı tartışılıyor

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize İyidere’de 2016 yılında hizmete giren ve geçtiğimiz günlerde 64 Milyon TL kalan borcu nedeniyle Ziraat Bankasına devredilen Babillon Otel'in 54 Milyon 670 Bin TL’ye satışa çıkarılmasına tepki gösterdi. Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili olarak soru önergesi verdi.

Konuyu TBMM gündemine getirerek Ziraat Bankası'nın kullandırma yoluyla zarara uğratılasının nedenlerini irdeleyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde; otelin inşa edildiği deniz dolgusunun İyidere Belediyesi'ne yaptırıldığı, inşaat maliyetinin tamamına yakınının Ziraat Bankasından alınan ile karşılandığı, bunin verilmesinde, otelin sahiplerinin AKP’li siyasetçi ve iş insanlarının olmasının etkisi olduğu iddialarını sordu ve usulsüzlükte imzası bulunan banka yöneticileri ile diğer sorumlular hakkında soruşturma açılarak ortaya çıkan kamu zararının bu kişilerden tahsil edilmesini istedi.  

235 Milyon TL’lik otel 54 Milyon 670 Min TL’ye satışa çıkarıldı

İddialara göre; kalan 64 Milyon TL’lik borcunu ödemeyen otel sahiplerinin Ziraat Bankası ile muvazaalı işlem tesis ederek oteli Bankaya devrettiğini hatırlatan Bekaroğlu, “Ziraat Bankası, takibi yapmak yerine kalan borcuna karşılık, otel sahiplerinin isteği doğrultusunda oteli devralmış bu şekilde kamu zararına yol açılmıştır” dedi.

Otelin bugünkü değeri 235 Milyon TL  

Soru önergesinde  şöyle deniyor:

Bugünkü değeri 235 Milyon TL olan oteli, sahiplerinin kalan 64 Milyon TL borcu nedeniyle devralan Ziraat Bankası, otelle ilgili üst kullanım hakkını hangi gerekçe ile 54.670.000 TL bedelle ihaleye çıkarmıştır? Kalan borcunu dahi karşılamayan ihale işleminden doğacak kamu zararı nasıl karşılanacaktır?

Ziraat Bankası, geri dönmeyen alacağının takibini yapmak yer