• 07 Kasım 2022 09:17
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Ruslar için İstanbul Antalya’dan sonra ikinci destinasyon İstanbul oluyor

Bu haberi dinleyin
07 Kasım 2022 Ruslar için İstanbul Antalya’dan sonra ikinci destinasyon İstanbul oluyor

Tur operatörleri peş peşe charter koyuyor. Antalya’ya denize gelenler haftasonu eğlence ve alışveriş için İstanbul’a geliyor. 

Eylülında İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçiler arasında Ruslar 170 bin kişiyle ilk sırada. İstanbul’a gelenlerin yüzde 10,59'u Ruslar oluşturdu.

Bir süreden beri başlayan, pandemi döneminde duran Rusların İstanbul ilgisi yeniden yükseliyor. Tur operatörleri,  artan talep üzerine paketler hazırlayıp charter seferi koyuyor. Rus tur operatörü Biblio Globus’tan sonra Pegas da İstanbul’a charter sefer koydu. 

Biblo Globus ‘tan haftada 5 uçuş 

Rus tur operatörü Biblio Globus, Aeroflot’un yan kuruluşu Rossiya Airlines ile 2 Kasım başlattığı İstanbul’a charter seferlerini haftada 5 kez yapacak. Seferler Mart 2023 sonuna kadar haftada 3 Moskova-İstanbul ve haftada 2 sefer St Petersburg-İstanbul olarak yapılacak. Biblo Globus, İstanbul operasyonunu Antalya’daki partneri Akay ile gerçekleştiriyor. 

Pegas da başladı

Biblo Globus’tan bir gün sonra Pegas Touristik de Ikar havayolları ile tarifeli Moskova-İstanbul operasyonlarına başladı.

Haftanın 2 günü, pazartesi ve Perşembe günleri yapılacak uçuşlar 440 yolcu kapasiteli B777 uçakları gerçekleştirilecek.

Pegas operasyonu ile ilgili bilgi veren Pegas bölge koordinatörü Orhan Sancar, Mart 2023’e kadar sürecek operasyonunun kültür turları olarak hazırlandığını, paketler kapsamında Mardin-Urfa ve Kapadokya turları düzenleneceğini söyledi.