• 17 Kasım 2022 06:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Rusların İstanbul’a seyahat talepleri değişmedi”

Bu haberi dinleyin
17 Kasım 2022 “Rusların İstanbul’a seyahat talepleri değişmedi”

 

Rusya Seyahat Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, Rus turistlerin İstanbul İstiklal Caddesi’nde meydana gelen terör saldırısına rağmen yılbaşı ve kış tatili için İstanbul’a seyahat rezervasyonu yapmaya devam ettiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gorin yaptığı açıklamada, “Hiçbir şikâyet yok, tüm tur operatörleri ve şirketler Ruslarla iletişim halinde. Halihazırda satın alınmış seyahatlerin iptali de söz konusu değil. Satışlar her zamanki gibi devam ediyor. Yılbaşı ve kış tatilleri için Türkiye geneli ve İstanbul’a yapılan rezervasyonlar yüksek seviyede” dedi..

Gorinnı zamanda İstanbul’un Ruslar arasında sadece yaklaşan tatiller için bir gezi yeri olarak değil,nı zamanda önemli bir uluslararası aktarma ve ulaşım merkezi olarak görüldüğüne işaret ederek, İstanbul üzerinden yapılan uçuşların yüzde 30’unun Avrupa Birliği de dahil olmak üzere üçüncü ülkelere yapılan transit uçuşlar olduğunu söyledi.

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu, İstanbul’da düzenlenen terör saldırısında 3 Rus vatandaşının yaralandığını, ancak hayati tehlikelerinin bulunmadığını duyurdu.