• 13 Ekim 2021 01:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusların Türkiye’de Mir kredi kartını kullanmaları yaygınlaşıyor

Bu haberi dinleyin
13 Ekim 2021 Rusların Türkiye’de Mir kredi kartını kullanmaları yaygınlaşıyor

Kültür veı Mehmet’un davetlisi olarak Ankara’yı ziyaret eden

Rusya Federal Ajansı (Rosturizm) Başkanı Zarina Doguzova,’nın VISA ve Mastercard’a rakip olarak çıkardığı alternatif kartı sistemi MİR’in kullanımının arttığını belirterek. “Şu anda üç Türk bankası, Türkiye’deki endüstrisinin yaklaşık yüzde 35’ini kapsayan Rus ulusal ödeme sistemi Mir ile çalışıyor. Bunu yüzde 80’e kadar genişletmek ve böylece herhangi bir otelde ve Türkiye’nin herhangi bir yerinde pratik olarak Rus ulusal kartının kullanılabilmesini arzuluyoruz” dedi.

Rusya’nın kartı sistemi MİR, Türkiye’de ilk olarak 2019’un temmuzında Antalya’da yapılan Türkiye-Rusya Hükümetlerarası 16. Dönem Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında o zamanın Enerjiı Aleksandr Novak tarafından tanıtılmıştı.

MİR’in kullanımına ilk olarak Türkiye İş Bankası başlamıştı. Daha sonra Ziraat Bankası ve Vakıfbank’ın da dahil olduğu sistem, Avrasya Ekonomi Birliği (EAEU) üyesi ülkeleri Ermenistan, Beyaz, Kırgızistan ve Kazakistan’ın yanı sıra Özbekistan, Tacikistan ve Vietnam’da da kullanılmaya başlanmıştı.

Rus kartı sistemini bu yılın martında denemeye başlayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), yakın zamanda Rus yerli kartıyla işlemleri kabul edeceğini açıkladı.