• 02 Mart 2022 00:11
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusların yaz tatilini ülkede geçirmesi için kampanya talimatı verildi

Bu haberi dinleyin
02 Mart 2022 Rusların yaz tatilini ülkede geçirmesi için kampanya talimatı verildi

Rusya’nın’ya saldırısınıne olası yansımaları tartışılırken, Başbakan Yardımcısı Dimitri Çernişenko’nun Rus Dairesi Rosturizm’e Ruslar'ın bu yaz tatil hazırlıklarını kendi ülkelerinde yapmalarına yönelik kampanya hazırlanması talimatı verildiği bildirildi.

Amerika’nın Sesi Türkçe (VOA)’dan Hilmi Hacaloğlu’nun haberine göre Başbakan Yardımcısı Dimitri Çernişenko Rus Dairesi Rosturizm’e Ruslar'ın bu yaz kendi ülkelerinde tatil yapmaları için kampanya önerileri hazırlaması talimatı verdi.

Bu arada eskiı Bahattin Yücel, Türkiye’nin savaş koşullarında dahi güçlü bir diplomasi uyguladığını ve’yla ilişkilerini ateşe atmamak için özen gösterdiğini belirtti.

VOA Türkçe’ye değerlendirmelerde bulunan Bahattin Yücel, ‘‘Önce bir hakikati kabul etmek gerekir. Türkiye şu ana kadar çok soğukkanlı bir dış siyaset izledi.’ya karşı dikkatli ve özenli bir tutum sergiledi. Ama savaş uzarsa kimse savaşı bırakıp tatile girmez. Bu şekilde düşük yoğunlukla sürerse’nın ciddi önlemler almasını gerektirecektir. Böyle bir ortamda’dan değil 6,5 milyon, 650 bin turist gelir mi, o bile şüpheli. Başbakan Yardımcısı’nın verdiği talimat bu bakımdan önemli. Üstelik Sberbank ATM’lerde 20 dolardan daha düşük meblağlarda para çekme izni veriyormuş. Böyle bir durumda insanını tatil yapsın diye yurtdışına göndermez. Bu durum Türkiyei için bir başka kayıp yıl anlamına gelebilir’’ dedi.

Enflasyon ve cari açık baskısı altında zor günler geçiren hükümetin ekonomik krizden çıkışta gelirlerine çok güvendiğini belirten Bahattin Yücel, ancak mevcut tablonun bu beklentiyi çok büyük ihtimalle karşılayamayacağını dile getirdi.