• 16 Aralık 2023 02:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Rusya’da Türkiye 2024 yaz fiyatları yüzde 5-7 arttı

Bu haberi dinleyin
16 Aralık 2023 “Rusya’da Türkiye 2024 yaz fiyatları yüzde 5-7 arttı

 

Rusya’da 2024 yılında yaz fiyatlarındaki artışın makul düzeyde olmasının beklendiği, meydana gelecek artışların da Ruble kurunun izleyeceği seyirden kaynaklanacağı belirtiliyor.

Rus haber ajansı TASS’ın haberine göre, Seyahatleri Birliği (ATOR) İcra Direktörü Maya Lomidze, 2024 yaz sezonu için erken rezervasyon kapsamındaki Türkiye tatil paketlerinin geçen yılın alnı dönemine göre yüzde 5-7 daha pahalıya satıldığını söyledi. Lomidze “2024 yaz fiyatlarının ne olacağı Ruble kuru ve ülkenin ekonomik durumuna bağlı” dedi.

Lomidze, “Travel Hub. Puteşestvuy!” adlı uluslararası forumunda, “Erken rezervasyonlar geçen yıla göre biraz daha pahalıdır. Biraz daha pahalı demek, yaklaşık yüzde 5-7 artış demek. Bu da görmezden gelinebilir. Önemli olan Rublenin yabancı para birimleri karşısındaki durumu” dedi.

Lomidze, 2024 yılında Türkiye’ye yapılan tur seyahatlerinin genel olarak ne kadar artacağı sorusuna yanıt verirken de şunları söyledi: “Birkaç faktör nedeniyle şu anda kesin bir tahminde bulunmak zor. İyimser senaryoya göre fiyatlar geçen yıla göre çok artmayacak. Kötümser senaryoya göre ise fiyatlar artacak. Durumu Ruble kuru, ve ülkenin kendi ekonomik durumunun talebe yansıması belirleyecek.”

Lomidze, konuya tek tek destinasyonlar açısından bakıldığında birkaç ülkede istikrarlı bir eğilim beklendiğini belirterek “Örneğin Birleşik Arap Emirlikleri istikrarlı, Tayland Türkiye’ye göre daha istikrarlı.’ın biraz daha stabil. Bu ülkelerde fiyat artışları yüzde 5-7 aralığında olacak. Bu, Türkiye dışındaki bir çok destinasyon için enflasyon ve döviz kuru dışında fiyat artışı için objektif nedenleri şu anda görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Lomidze 2023 yılında’da Türkiye fiyatlarının yüzde 20-30 oranında arttığını belirtti.