• 12 Ocak 2022
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’da Türkiye ilk tercih, otel fiyatları yüzde 10 artacak

Bu haberi dinleyin
12 Ocak 2022 Rusya’da Türkiye ilk tercih, otel fiyatları yüzde 10 artacak

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Kasım ayı sonunda Türk otelcilerinin verilerine dayanarak paylaştığı haberinde, 2022 yazında Türkiye’deki bazı otellerde konaklama fiyatlarının yaklaşık yüzde 10 artabileceğini bildirdi.

Birliğin resmi haber portalında paylaşılan bilgide, ATOR’un görüştüğü Türk otel işletmecilerinin 2022 yazında Türkiye’de konaklama fiyatlarının Euro para biriminde 2021 seviyesinde kalacağını, bununla birlikte Euro bazında yaklaşık yüzde 10 veya daha yüksek oranda zam yapılabileceğini de ifade ettiği aktarıldı.

Kural olarak, hizmet anlayışını geliştiren veya yeni altyapıya yatırım yapan otellerin konaklama ücretlerini önemli ölçüde artıracağı ifade edilen ATOR haberinde, Türk otellerinde yüzde 10’luk zammın turistler için hissedilir bir etki yaratacağı da vurgulandı.

Bununla birlikte Türkiye’de pandemi nedeniyle, aralarında “Otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve benzeri konaklama tesislerinde sunulan geceleme hizmetleri, konser, fuar ve lunapark giriş ücretleri, yolcu taşımacılığı” gibi hizmetlere uygulanan ve yüzde 1’e denk gelen Katma Değer Vergisi indiriminin 30 Eylül 2021 itibariyle uzatılmayarak tekrar yüzde 8’e çıkarıldığını vurgulayan birlik, bu KDV uygulamasının da fiyatlara yansıtılacağından emin.

Bu Rusya’nın çevrimiçi perakende gruba Ozon’a bağlı “Ozon Travel” seyahat acentesi tarafından düzenlenen ankete göre 2022’de Rusların yüzde 75’i tatil için iç turizmi tercih edecek, yurtdışı tercihinde ise Türkiye yine ilk sırada.

Ozon Travel anketinin sorularını yanıtlayan Rusların yüzde 82’si, bu yıl mutlaka seyahat etmeyi planladığını belirtirken, bu yıl tatile gideceklerin ziyaret etmeyi planladıkları ilk 5 yabancı ülke arasında yüzde 32 ile Türkiye, yüzde 19 ile Mısır, yüzde 10 ile İtalya ve yüzde 9’la Yunanistan ve İspanya seçenekleri yer alıyor.

Anketi düzenleyen uzmanlar, katılımcılar arasında Rus kadınlarının Türkiye’ye gitme olasılığının erkeklerden daha yüksek olduğunu gözlemlerken, Rus erkeklerinin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Çin’i kadınlardan daha fazla tercih ettiğini kaydetti.