• 28 Şubat 2022 09:43
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya'daki tur operatörleri turları iptal etmeye başladı

Bu haberi dinleyin
28 Şubat 2022 Rusya'daki tur operatörleri turları iptal etmeye başladı

Rusya’daki diğer tur operatörleri ile birlikte Türk kökenli tur operatörleri de turları iptal etmeye başladı. Bu kapsamda Anex, Pegas ve Coral, ilk olarak Dominik Cumhuriyeti, Küba ve Meksika turlarını iptal etti.

Tur Operatörleri Birliği (ATOR), Anex’in Azur Air’inin Karayip ülkelerine uçuşlarını durdurduğunu, bunu Pegas’ın Nordwind’i ve Coral’ın Royal Flight’ının izleyeceğini açıkladı.

ATOR açıklamasında "27 Şubat akşamı tur operatörlerinin rezervasyon sistemlerinde 28 Şubat'tan itibaren Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Küba ve Venezuela'ya tüm tarihler için turlar kullanılamaz hale geldi. Online tur satın almaya çalışırken, rezervasyon sistemlerinde Mart tarihleri için tur araması, seçilen tarihler için uçuş olmadığını gösteriyor.

AZUR Air, özellikle Karayip ülkelerine uçuşların iptal edildiğini duyurdu. Bir dizi ATOR bülteni kaynağına göre, Nordwind ve Royal Flight da yakındanı uygulamayı gerçekleştirecek. Dernek, 28 Şubat'tan itibaren sadece ihracat uçuşlarının gerçekleştirileceğini bildirdi.

ATOR analistlerine göre yurtdışında olabilecek toplam Rus turist sayısı 150 binden fazla ve Avrupa, Karayip ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri ve eve dönüşte zorluk yaşanabilecek diğer ülkelerde 27 binin üzerinde.