• 05 Mayıs 2021 01:16
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Rusya’dan 1 Haziran’da uçuşların başlaması için temaslarımızı sürdürüyoruz”

Bu haberi dinleyin
05 Mayıs 2021 “Rusya’dan 1 Haziran’da uçuşların başlaması için temaslarımızı sürdürüyoruz”

 

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Rus basınına yaptığı açıklamada Türkiye’de düşen vaka sayılarına dikkat çekerek güvenliğini yerinde görmeleri için Rus yetkilileri Antalya’ya davet etti.

Büyükelçi Samsar, Rus Tass haber ajansına yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Turizm, Türkiye ve arasında gerek ekonomik gerek insani anlamda karşılıklı faydaya dayalı ve büyük önem taşıyan bir işbirliği alanı. 

Bu alanda ilişkilerimizi geliştirmek ve Türkiye’de tatil yapmayı gönlüne koymuş milyonlarca Rus vatandaşını geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi en iyi, sağlıklı ve güvenli koşullarda Türkiye’de misafir edebilmek için Türkiye olarak her türlü çabayı gösterdiğimizi ve işbirliğine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

1 Haziran itibariyle uçuşların normale dönebilmesi ve Rus dostlarımızı yaz döneminde en güvenli koşullarda ağırlayabilmek için şimdiden ilgili Rus makamlarıyla her düzeyde temaslarımızı sürdürüyoruz. 

Bu kapsamda geçtiğimiz Nisanında yapılması planlanan ancak ertelemek durumunda kaldığımız Türk-Rus Güvenliği Alt Çalışma grubu toplantısının Mayısının ikinci yarısında Antalya’da yapılması ve Rus yetkililerin alınan tedbirleri yerinde görebilmeleri ve akıllarda soru işareti kalmaması için resmi davet mektubumuzu geçen hafta ilettik.

“Dışişleri veımız Moskova’ya gelecek”

Ayrıca Dışişleriımız Sayın Çavuşoğlu ile Kültür veımız Sayın, Rus mevkidaşlarının olabilecek kaygılarını gidermek ve gerekli bilgilendirmede bulunmak üzere Rus tarafı için Mayısında uygun olacak tarihlerde Moskova’yı ziyaret etmeye hazır olduklarını dile getirmişlerdir. 

Önümüzdeki dönemde’daki aşılanma oranları arttığında ve Sputnik V aşısı Türkiye’de de kullanılmaya başlandığında Rus turistlerin Türkiye’ye girişlerinde PCR testinden muafiyeti gündeme gelebilecektir.”