• 21 Haziran 2021 00:58
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’dan uçuşlar başlıyor, diğer pazarlarda durum ne

Bu haberi dinleyin
21 Haziran 2021 Rusya’dan uçuşlar başlıyor, diğer pazarlarda durum ne

Rusya’nın 15 Nisan’da Türkiye’ye koyduğu uçuş yasağı 21 Haziran’da bitiyor. Yarından sonra uçuşlar başlayacak.

Dünya Gazetesi’nin Seyahat Endüstrisi sayfasındaki haberde  “Sektör ve ilişkili kesimlerin eli yüreğinde beklediği kararının nefes aldıracağı” belirtiliyor.

Kemer’de durum

Rusya’nın kararı ençok Antalya Kemer’deki otelleri heyecanlandırdı.

Kemer’deki müşteri son yıllarda adım adım artışla bugün neredeyse tamamı destinasyonu olmuş.

Rusya’nın uçuş yasağı koyması üzerine Kemer’deki otellerin bir bölümü açılış tarihlerini ertelemiş bazıları hiç açılmamaya karar vermişken’nın son karar üzerine planlarını hızla değiştirip tesislerini açmaya karar verdi.

Kemer’de 5’i üç yıldız, 21’i dört yıldız, 26’sı beş yıldızlı olmak üzere toplam 52 otel 22 Haziran’da açık olacak.

7 Milyon Rus iddiası

Bu arada Endüstrisi Birliği (RST) Başkanı Andrey İgnatyev, “Salgın durumu izin verirse Türkiye'de bu yıl 2019'dan daha fazla turistimiz tatil yapabilir. Geçen yıl turist sayısı 7 milyon kadardı” dedi.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR)  İcra Direktörü Maya Lomidze ise şimdilik turist sayısı tahmininde bulunmayacağını söyledi.

Almanya ve

Şimdi gözler diğer kaynak pazarlarda. Bunlardan ve’de bir birine zıt gelişmeler yaşanıyor. 

Almanya ülkede vaka sayısındaki düşüş üzerine seyahat yasakları dahil kısıtlamaları hafifletildi. Yurtdışı seyahatler 1 Temmuz’da başlayacak.

İngiltere’de tersine gelişmeler yaşanıyor. Hükümet daha önce 21 Haziran'da normalleşmeye geçileceğini açıklamışken süreyi dört hafta erteledi.

Bu arada Fransa Türkiye’yi kırmızı listeden çıkardı. Bu Türkiye’den o ülkeye gidecekler ile ilgili de olsa da olumlu bile gelişmedir.

Hollanda’nın durumu belirsiz. Başta olmak üzere AB üyesi ülkelerin tutumuna göre karar vermesi bekleniyor.

TUI Hollanda temsilcisi Petra Kok, Türkiye'ye yapılacak turları 16 Temmuz'a kadar iptal ettiklerini söylemişti.

 

Belçika’da TUI Türkiye satışlarını yaz sonuna kadar iptal etti.

Ukrayna Polonya

Diğer pazarlardan özellikle bu yıl daha da önem kazanan ve Polonya’dan gelişler kesilmedi. İki ülkeden de gelişler artarak sürecek.

Revize edilen hedef

Bu durumda Kültür veı Mehmet’un önce 30 milyon olarak ilan ettiği 2021 yılı ziyaretçi hedefi daha sonra özellikle’nın yasaklama kararından sonra bunu “Geçen yılı yakalama belki biraz üzerine çıkma” olarak ifade ettiği rakam olan 15 milyonun biraz üzerinde gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Rusya aşı şartı getirebilir

Rusya’nın Türkiye’ye koyduğu uçuş yasağını kaldırmasıyla bir iddia gündeme geldi.

Rusya’nın son günlerde katlanarak artan vaka sayısına yönelik aldığı önlem ve getirdiği kısıtlamalar kapsamında Türkiye dahil yurt dışına çıkacak kişilerin aşı olmasını zorunlu kılacağı bir düzenlemeye gidebileceği savunuluyor.

Konuyu gündeme getiren Ulaştırmalığı'na bağlı Kamu Konseyi üyesi, Yolcular Derneği Başkanı Ilya Zotov,lıktan bu öneriyi hayata geçirmesini istedi.

Yasak kalktı rezervasyonlar yedi kat arttı

Türkiye tatili için aportta bekleyen Rus turistler, 22 Haziran'da "normalleşme" kararının açıklanması üzerine turlara hücum etti. Level.Travel online tur arama ve satış sitesi uçuşların açılacağının açıklanmasının ardından ilk bir saatte yurttaşlarının Türkiye rezervasyonlarının yedi kat arttığını duyurdu.

Aeroflot ek seferlere başlıyor

Türkiye’ye uçuş yasağının kalkması üzerine Rusşirketi Aeroflot Türkiye’ye ek uçak seferleri başlatacağını duyurdu.

Aeroflot’un sözcüsü Mihail Demin, basın toplantısında; Antalya, ve Dalaman'a birer, İstanbul’a ise günde iki ek sefer düzenleneceğini belirterek, talebe bağlı olarak ileride ek sefer sayılarının değişebileceğini söyledi.