• 31 Temmuz 2021 01:36
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’dan yurttaşlarına: Şimdilik sorun yok, ama dikkatli olun

Bu haberi dinleyin
31 Temmuz 2021 Rusya’dan yurttaşlarına: Şimdilik sorun yok, ama dikkatli olun

Rusya Dışişleri Yardımcısı Aleksandr Grushko, şu anda Türkiye’de bulunan Rus turistleri bölgeden tahliye etmeye gerek olmadığını, ancak’nın vatandaşlarının güvenliklerini sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

Gazetecilerin Türkiye’deki yangınlar ve Rus vatandaşlarının durumuyla ilgili sorularını yanıtlayan Grushko, “Durum sadece büyükelçilik tarafından değil,nı zamanda konsolosluk temsilcilerimiz tarafından da olay yerlerinde kontrol altında tutuluyor. Anlık haber alıyoruz” dedi.

“Umarım Rus vatandaşlarımızı Türkiye’den tahliye etmek gibi bir karar vermeyiz” diyen Dışişleri Yardımcısı, ancak gerektiğinde vatandaşların sağ salim ülkelerine dönmeleri içinlığın elinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Rusya’nın Türkiye’deki yangınlarla ilgili durumu üzülerek takip ettiğini açıklayan Grushko, Moskova’dan Ankara’ya yangın söndürmelerinde yardımcı olmak için 2 Be-200 uçağı gönderildiğini belirterek, “Türk tarafına her türlü yardıma da hazırız.” ifadelerini kullandı.

Bu arada’nın Antalya Başkonsolosluğu Türkiye’de tatil yapan yurttaşlarını gerektiğinde otellerden tahliyeye hazır olmaya çağırdı.