• 08 Mart 2024 10:29
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Rusya ile turizmde ödeme sorunu yok”

Bu haberi dinleyin
08 Mart 2024 “Rusya ile turizmde ödeme sorunu yok”

ABD'nin ile ticarete aracılık eden finansal kuruluşlara yönelik yaptırım tehditleri ardından Türkiye ve arasındaki ticarette ödeme krizi yaşanırken, önümüzdeki yaz sezonu için yapılan rezervasyonlarına ilişkin ödemelerde önemli bir sorunun ,söz konusu olmadığı belirtildi. 

Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze ,Rus ve Türk şirketleri arasındaki ödemelerde önceki yıllarda da zaman zaman sorunların ortaya çıktığını, ancak bunların sistematik sorunlar olmadığını ve şimdilik pazarına ciddi bir etkileri bulunmadığını söyledi. 

Ekonomi Gazetesi’nden Elif Karaca’ya konuşan Lomidze. " Türkiye'nin'ya gönderdiği pek çok ürünle ilgili ödemelerde tahsilat sorunu yaşanıyor. tarafında yaz sezonu için yapılan rezervasyonlara ilişkin ödemelerde önemli bir problemin söz konusu olmadığını” söyledi.

"Üyelerimiz, Türk ortaklarla çalışmaları normal şekilde devam ediyor” diyen Lomidze şunları söyledi:

“Rus ve Türk şirketleri arasındaki ödemelerde geçen yıl ondan önceki yıl da zaman zaman sorunlar ortaya çıktı. Bunların sistematik sorunlar olduğu söylenemez ve pazarına ciddi bir etkileri yok. Bu yıl da bu durum şimdilik değişmedi. Türkiye destinasyonunda pazar lideri olan üyelerimiz. Türk ortaklarla çalışmaların normal şekilde devam ettiğini belirtiyor. 

Lomidze. “Yaşanan sorunların yayılması halinde Rus ziyaretçilerin Türkiye seyahatlerinin olumsuz etkileneceğini düşünüyor musunuz? Örneğin, Türkiye'ye seyahatin maliyeti artacak mı? ATOR operatörlerinin Türkiye destinasyonuna yönelik rezervasyonlarındaki en son veriler ve trendler ne durumda? Sorusuna yanıtlarken, “Fiyat artışları herhangi bir destinasyondaki gerçek ve potansiyel talebi mutlaka etkiler, ancak şu anda ödeme sorunlarının fiyatlara ek bir etkisini görmüyoruz. Türkiye'deki otel fiyatları geçen yıl zaten yüksekti. Rus vatandaşları için bu yıl ruble cinsinden düşmesi pek olası değil. Rus sektörü ve turistler bu durumu anlıyor. Bu yılki erken rezervasyon kampanyalarındaki satış hareketliliği, turistlerin Türkiye'ye gitmek istediklerini ve indirimli fiyatlarla konforlu bir konaklama fırsatını kaçırmadıklarını gösteriyor. Yaza yönelik talebin azalması için herhangi bir neden görmüyoruz. Dinamikler bir önceki yıla göre oldukça olumlu” yanıtını verdi.