• 30 Mayıs 2023 01:10
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya’nın Avrupa aktarmalarında Tiflis İstanbul’un yerini alabilir mi

Bu haberi dinleyin
30 Mayıs 2023 Rusya’nın Avrupa aktarmalarında Tiflis İstanbul’un yerini alabilir mi

Rusya’ya uygulanan yaptırımlardan dolayı Avrupa ülkelerine yapamadığı uçuşları bir yılı aşkın süreden beri İstanbul aktarmalı olarak yapıyordu.

Geçtiğimiz günlerde Gürcistan ve’nın karşılıklı olarak havaalanlarını uçuşlara açması üzerine bu konuda Tiflisnı kullanılabileceği gündeme geldi.

Bunun üzerine’nın Avrupa aktarmalarında Tiflis’in İstanbul’un yerini alıp alamayacağı tartışılmaya başladı.

20 Mayıs'tan itibaren Tiflis'ten Moskova'ya uçuşlarını yeniden başlatan Georgian Airways, Rus yolculara Tiflis üzerinden Milano, Paris, Viyana, Larnaka ve Selanik'e uçuşlar sunmayı planlıyor .

Rusşirketleri haziranın ikinci yarısında Georgian Airways ile Tiflis aktarmalı Avrupa uçuşlarına başlayacaklarını, bunun göreceği talep ve karşılaşılabilecek sorunları görmek için bir tür deneme olacağını, fiyatların uygun fiyatlı olması halinde Rusların aktarmalı Avrupa ulaşımında bu hattı kullanabileceğini söylüyor.

Standartlar yetersiz

Bu arada Tiflis haavaalanının teknik altyapısının yetersiz kalacağı belirtilerek Tiflis Uluslararası Havalimanı’nın uluslararası bir merkez için gerekli standartları karşılamadığına işaret ediliyor. 

Bir Rusyöneticisi “Gürcistan üzerinden geçiş, Türkiye üzerinden geçiş kadar rahat olmayacaktır. Ancak havayolu, uygun transfer süreleri veya belki de transit yolcular için hızlı bir yol, öncelikli bagaj boşaltma ve ilk segmentte bir uçuş gecikmesi durumunda tazminat garantileri sunabilirse, o zaman cazip ücretlerle, Rus gezginler kullanabilir” diyor.

Tur operatörleri görüşüyor

Bu arada tur operatörleri de Avrupa'ya Gürcistan aktarmalı uçuş konusunda Georgian Airways ile işbirliği olup olmayacağı konusunda görüşmeler yapılıyor.

Rus tur operatörü Intourist, İtalya da dahil olmak üzere Georgian Airways ile uçma olasılığını değerlendiriyor.

Fun &Sun da, Tiflis aktarmalı uçuşları incelediklerini, PAC, bu kanalı kullanarak İtalya, ve Fransa’ya operasyon konusuyla ilgilendiklerini söylüyor.

Moskova’dan Avrupa şehirlerine Tiflis aktarmalı uçuş 7 ile 11 saat sürüyor.

Aktarmalı uçuşlar şu anda İstanbul üzerinden ve ile yapılıyor.

Bu arada Gürcistan’daki AB yanlıları hükümetin Rus uçuşlarına izin vermesine karşı protesto gösterileri yapıyor.