• 22 Şubat 2022 08:43
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgelerini tanıdı. Türkiye: Kabul edilemez

Bu haberi dinleyin
22 Şubat 2022 Rusya Ukrayna’nın ayrılıkçı bölgelerini tanıdı. Türkiye: Kabul edilemez

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Pazartesi günü’nın ikirılıkçı bölgesi Donestk ve Luhansk’ın bağımsızlığını tanıdığını açıklayarak Batı’nın büyümesinden korktuğu geriliminde yeni bir hamle yaptı.

Dünya genelinde yankılanan karar bütün ülkeler gibi Türkiye’yi vei yakınan ilgilendiriyor.

Rusya ile Türkiye arasındaki enerji alanındaki ilişkilere ek olarak Türkiye içinde ilk kaynak pazar konumunda.  Türkiye’nin ile de yakın silah satışının yanındade de en çok turist aldığı ülkelerden.

Kremlin, Putin’in kararını ve Fransa liderlerine telefonda açıkladığını bildirdi. Daha sonra Putin’inrılıkçı bölgeleri tanıma kararına imza atma anı Rus devlet televizyonunda yayınladı.

Türkiye: ''Rusya'nın Kararı Kabul Edilemez''

Rusya’nın’nın doğusundaki ikirılıkçı bölgenin bağımsızlığını tanımasına Ankara’dan tepki geldi. Dışişlerilığı’ndan yapılan açıklamada kararın Minsk Anlaşmaları’nakırı olduğu gibi,’nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği belirtildi.

Açıklamada, ‘‘Rusya’nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz’’ ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'nın Kırım bölgesinin'ya ilhakını da tanımadığını söylüyor.

Putin konuşurken ruble değer kaybetti

Batı’nın yaptırım tehditleri arasında değer kaybeden Rus rublesi, Putin’in canlı yayın konuşması sırasında son haftaların en düşük seviyesine indi.

Putin'in Açıklaması Sonrası Donetsk'te Kutlama Yapıldı

Putin, ‘‘Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ve egemenliğini derhal tanımak uzun zaman önce verilmesi gereken bir karardı. Bu kararı vermeyi gerekli görüyorum" dedi.

Ukrayna’nınrılıkçı Bölgelerinin Geçmişi  

Putin televizyonda canlı yayınlanan konuşmasında'ya karşı sert açıklamalarda bulundu. Putin,’da Neo-Naziler'in yükselişte olduğunu, oligarşik klanların yaygın olduğunu ve eski Sovyet ülkesinin kukla rejime sahip bir Amerikan kolonis