• 11 Şubat 2024 01:52
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sabiha Gökçen'den ilk uzun menzilli direkt uçuş gerçekleşti

Bu haberi dinleyin
11 Şubat 2024 Sabiha Gökçen'den ilk uzun menzilli direkt uçuş gerçekleşti

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nın (İSG) ilk uzun menzilli destinasyonu, 10 saat 50 dakika ile Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur oldu.

Bu kapsamda Malezya merkezlişirketi Batik Air Malaysia'nın, Airbus A330 tipi uçaklarla haftada dört kez karşılıklı gerçekleştireceği Kuala Lumpur-İstanbul Sabiha Gökçen (SAW) seferleri dün itibariyle başladı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yapılan ilk uzun menzilli uçuş olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'dan hareket eden yolcular direkt uçuşla, çeşitli etnik kökenleri, dilleri ve dinleri içinde barındıran Malezya'ya, buradan aktarmalı olarak da Jakarta, Bali, Singapur, Bangkok, Phuket, Tokyo, Seoul ve Perth gibi diğer popüler destinasyonlara daha kolay, daha konforlu gidebilecek.

Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'da ilk 10'da

Bu arada Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI Europe) 2023 trafik raporuna göre Sabiha Gökçen Havalimanı Avrupa'nın en yoğun ilk 10 havalimanı arasında yer aldı. Havalimanı geçen yılrıca tüm zamanların yolcu trafiği rekorunu kırdı.

Sabiha Gökçen Havalimanı, 2023 yılında 37.1 milyon yolcuya hizmet vererek performansında tarihi bir zirve yakaladığı 2019 seviyesini aştı.

Kısa bir zaman önce açılan 2. pisti ile kapasitesini ikiye katlaması beklenen havalimanı, halihazırda 54 ülkede 163 destinasyonu birbirine bağlıyor