• 29 Ocak 2024 05:47
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Saray’ın görüşüne sunulan TÜRSAB taslağı nasıl karşılandı

Bu haberi dinleyin
29 Ocak 2024 Saray’ın görüşüne sunulan TÜRSAB taslağı nasıl karşılandı

 

Kültür veı Mehmet’un hazırlattığı TÜRSAB yasa değişikliği ile ilgili tartışmalar devam ederken girişimin yöntemi ve taslağın içeriğine ilişkin tepkiler de yükseliyor.

Konuyla ilgili tepkiler’un taslağı görüşülmek üzere TBMM İmar, Ulaştırma ve Komisyonu'na sunmadan önce Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu’na götürdü..

Cumhurbaşkanlığı Kurulu’na sunulan taslaka çeşitli eleştiri ve itirazlar üzerine’un taslakta düzeltmeler yapmak üzere geri aldığı öğrenildi.

Bakan’un sunduğu taslağa kurul üyeleri yanında Adaletlığı ve ilişkili diğerlıklar ile ilgili birimlerin temsilcilerinden de eleştiri ve itirazlar geldiği öğrenildi.

Taslağa yönelik itiraz ve eleştirilerin bazıları şöyle:

Adaletlığı temsilcileri, özel yasa ile kurulmuş meslek örgütü ile ilgili böyle bir değişikliğin mevzuatakırı olduğu, meslek örgütü içinden birden çok birim çıkarılması halinde bunun bir federasyon ya da konfederasyon olması gerektiği, taslakta böyle bir şeyin olmadığı,

Konuyla ilgili siyasi gerekçeler ile de eleştiri ve itirazlarda bulunuldu. Bunlar arasında TÜRSAB adındaki ‘Türkiye’ ibaresinin çıkarılmasına gelen tepkilerden yola çıkarak seçim ortamında böyle bir şeyin iktidara zarar vereceği noktasında oldu.

Kuruldaki ilgili birim bürokratlarının da taslakta belirsizlikler olduğuna ilişkin uyarılar üzerine’un taslakta değişiklik ve düzeltmeler yapmak üzere geri aldığı öğrenildi.

Değiştirilmek istenen 1618 sayılı yasa taslağı olarak hergün bir taslak ortaya çıkıyor. İşte onlardan biri daha tam metni için tıklayın  https://www.turizmgazetesi.com/rapor/1618-sayili-yasa-degisiklik-taslagi/14