• 08 Mart 2024 09:06
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"Satış ve büyümede Türkiye listemizde ilk sırada, İspanya ikinci sırada"

Bu haberi dinleyin
08 Mart 2024 "Satış ve büyümede Türkiye listemizde ilk sırada, İspanya ikinci sırada"

Rezervasyonlarda Türkiye’nin’nın önünde gittiğine ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Almanya Seyahat Birliği (DRV) ve TUI’den sonra artık Dertour adını kullanacak olan DER Touristik deTürkiye’nin’nın önünde olduğunu açıkladı.

Dertour Baş Ürün Müdürü (CPO) Sven Schikarsky, "Almanya'da seyahat tutkusunun geri döndüğünü" satışların destinasyonlara göre dağılımında Türkiye’nin’nın önünde olduğunu söyledi.

Sven Schikarsky, ITB Berlin Fuarı sırasında yaptığı açıklamada bu yaz başarılı olmak isteyen destinasyonlara ilişkin tavsiyelerde bulunduktan sonra destinasyonlar arasında Türkiye’nin durumunun iyi olduğunu söyledi.

Herşey dahil sayesinde

Dertour’un 2023 yılını bir önceki yıla göre müşteri artışıyla kapattıklarını söyleyen Schikarsky, gelirlerde yüzde 21 oranında önemli bir büyüme kaydedildiğini belirterek, “Bu, geçen yaz rezervasyonların neredeyse yüzde 80'ini temsil eden 4 ve 5 yıldızlı otellerin yüksek tercihine ve her şey dahil paketlerine ilginin sonucudur” diyor.

2024 yaz satışlarının da iyi gittiğini belirten Dertour CPO’su müşteri sayısında geçen yıla göre yüzde 33'lük bir büyüme, yıllık gelirde ise yüzde 47'lik bir artış görüldüğünü söylüyor. 

Türkiye'de hizmet kalitesi yüksek

Sven Schikarsky, “En popüler destinasyonlar hangileri? En çok büyüyenler hangisi ? sorusuna Türkiye yanıtını verdikten sonra şöyle devam ediyor: En yüksek büyüme oranlarına sahip destinasyonlara bakıldığında üçüncü sırada yer alıyor, sadece Türkiye ve Portekiz daha yüksek büyüme oranlarına sahip çünkü bu destinasyonlar paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. Özellikle Türkiye, hizmet kalitesi açısından çok yüksek misafir memnuniyeti oranları gösteriyor.

4 ve 5 yıldız tercihi artıyor>

İspanya bu yaz için en çok tercih edilen destinasyonlar listemizde ikinci sırada yer alıyor. 

Makul fiyatlarla mükemmel hizmet ve rahatlık sunan seyahat deneyimlerine olan ilginin arttığını görüyoruz . Günümüzde Alman gezginler ağırlıklı olarak 4 veya 5 yıldızlı otelleri tercih ediyor. Her şey dahil teklifler, toplam bütçe kontrolüne olanak tanıdığından güçlü bir geri dönüş yapıyor.nı zamanda, daha bireysel seyahat seçenekleri ve konaklama deneyimleri giderek daha önemli hale geliyor.”