• 21 Kasım 2023 22:28
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Sektörde çalışanların lojman sorunu çözülmeli”

Bu haberi dinleyin
21 Kasım 2023 “Sektörde çalışanların lojman sorunu çözülmeli”

 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Türkiye’nindeki önemli avantajlarından olan ve rekabette üstünlük sağlayan yetişmiş personelin lojman sorununun çözülmesini istedi.

Türkiyeinin pandemi sonrası çalışanlarını başka sektörlere kaptırdığını ifade eden Kavaloğlu, mevcut personeli korumak için otel işletmelerinin lojman yapımına ağırlık verdiğini bildirdi.

“Küresel salgından (Pandemi) en ağır darbeyi aldı.Personelimizi kaybettik” diyen Kavaloğlu, “İç ve dış göçle birlikte konut kiraları arttı.  Bu nedenlede istihdamda sıkıntılar oldu. çalışanları yüksek kiralarla karşı karşıya kaldı. çalışanları ve üst düzey yöneticileri yurtdışına çıkmaya başladı. personeli ihraç etmeye başladık. Özelliklede gelişmek isteyen Kuzey Afrika ülkeleri çalışanı talep ediyor” dedi.

Türkiyeinin uluslararası rekabette fark yaratan gücünden birinin yetişmiş eleman olduğunu söyleyen AKTOB Başkanı, “Ülkemizde çalışanlarının lojman sorununu çözmeliyiz. Bunun için otel işletmeleri lojman sayılarını artırıyor. Devletten lojman yapımı için arsa tahsisi girişimleri var” dedi.

‘’Zorluklara rağmen 2023 başarılı Geçti’’

24 Kasım’da başlayacak Uluslararası 13. Resort Kongresi ile ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlediği basın toplantısında konuşan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, zor koşullara rağmen 2023 yılı hedefinin başarılı olduğunu söyledi.

‘’Turizmin Geleceği, Geleceğini’’ anlayışı ile Dünya endüstrisine yön veren 1500 yerli ve yabancı katılımcının yer alacağı Uluslararası 13. Resort Kongresi’nde sağlık, gastronomi, spor ve kongrei ilede dijitalleşmenin de ele alınacağını söyleyen Kavaloğlu,‘’ Türkiye, dünyada pandemi sonrası en fazla turist ağırlayan ülke sıralamasında 4. olmuştu.Türkiye olarakde rakibimi olan Fransa ve’yı geçmeyi hedefliyoruz.  Ama ülkemizin bulunduğu coğrafyada bölgesel sorunlar devam ediyor. Türkiyei önümüzdeki süreçte 100 milyon turist 100 milyar dolar gelir hedefi ortaya koyuyor. Bunu 2028’de 100 milyar dolar geliri hedefine ulaşacağımızı düşünüyorum. Cumhuriyetin yeni yüzyılı Türkiye’nin şahlanışı olacak’’ dedi.