• 21 Mart 2024 07:19
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Selinus Plajı'na onay istifa getirdi

Bu haberi dinleyin
21 Mart 2024 Selinus Plajı'na onay istifa getirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Gazipaşa Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, ilçedeki korunan alan Selinus sahilinin otellere açılması için yürütülen çalışmadan dolayı Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a teşekkür etmesi 

CHP'den Gazipaşa Belediye Başkan aday adayı olan Dr. Ali Kızılateş ile CHP Gazipaşa ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yüksek Mimar Esin Bilgiç, Özgür Özel'in konuşmasını eleştirerek partiden istifa ettiklerini duyurdu. 

Korunan alan niteliğindeki Selinus sahilinin kitleine açılmak istenmesi ilçe halkının önemli bir kısmının tepkisini çekiyordu. Kitleinin betonlaşma getirerek sahili şirketlerin insafına bırakacağını savunan ilçe halkı, büyük oteller yerine eko-turizmin özendirilmesi fikrini savunuyor. Ancak 2019 yerel seçimlerinde CHP'den Gazipaşa Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ali Yılmaz, göreve geldiği günden bu yana sahilin otel yatırımcılarına açılması için taraf oldu. 

Selinus sahilindeki ilk 5 yıldızlı otel projesi, bölgede yıllardır arazi toplayanci Adil Üstiindağ'ın projesiydi. 

AKP'nin amblemindeki ampulün fikir babası olduğunu savunan Adil Üstündağ'ın Selinus sahilinde 50 bin dekardan fazla arazi üzerinde yapmak istediği 2508 yatak kapasiteli otel projesi için ÇED süreci başlatılırken 6 Şubat depreminin yaşandığı günlerde ilçede halkın katılımı toplantısı düzenlenmesi tepkiyle karşılanmıştı. 

Gazipaşa Belediye Başkanı CHP'li töreni Mehmet Ali Yılmaz, sahili betonlaştıracak devasane karşı çıkan ilçedeki birçok vatandaşı hedef alan açıklamalar yaparak Adil Üstündağ'ın halkla ilişkiler personeli gibi davranması eleştirilere neden olmuştu. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel iki gün önce Gazipaşa'daki mitingde, "Bu kadar güzel bir yer olmasına rağmen. Manavgat'ta dünyanın en çok otelinin olduğu ilçeye sahip olmakla övünürken, burada bu 18 uygulamasından sonra artık otel yatırımları gelecek. Yerli turist gelecek, yabancı turist gelecek ve Gazipaşa'nın bu çalışmalar sayesinde yüzü gülecek. Bu güzel çalışma için de belediye başkanımıza teşekkür ederken, tüm yatırımcıların dikkatini de Gazipaşa'ya çekmek istiyorum" demişti.

Özel'in bu konuşması ilçede imar rantı ve sahilin betonlaşmasına karşı yıllardır direnen partinin önde gelen isimlerinin istifasına yol açtı. (Yusuf Yavuz)