• 28 Kasım 2020 00:45
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Sert önlemler otelleri iflas ettirir”

Bu haberi dinleyin
28 Kasım 2020 “Sert önlemler otelleri iflas ettirir”

Bulgaristan’daki otelciler artanvirüs vakalarına önlem olarak kayak mevsiminde alınan önlemlerin otellerin iflasına neden olacağını söylüyor.

Hükümetin 27 Kasım 23: 30'da başlayıp 21 Aralık'a kadar geçerli olacak önlemlerini değerlendiren otelciler bu dönemde gece kulüpleri, diskolar ve diğer eğlence kurumları yanında otellerin de kapalı olmasına ilişkin karara tepki gösterdi.

Sağlıkı Kostadin Angelov, kısıtlamaların vaka sayısının azaltılması için gerekli bu kapsamda kış tatilinin evde gecirilebileceğini söyledi. 

Bulgaristan Otel Yöneticileri Derneği, katı önlemlerin birçok otele ciddi sıkıntıya sokacağını çok sayıad otelin iulas edeceğini söyledi.

Dernek, "Bu tür kararlar işletmelerin yanında binlerce çalışanıda zor durumda bırakacağını belirterek “Sıkıntı otellerle sınırlı kalmayacak, tedarikçileri de etkileyecek. ­Bu kış mevsimi ve kayak merkezleri için tam bir felakete yol açar” dedi.

Bulgaristan Otel Yöneticileri Derneği, otellerde tek birvirüs enfeksiyonu vakası meydana gelmediğini belirterek; restoran, kaplıca, spor salonları ve sağlık merkezlerinin kapatılmaması ve otel faaliyetlerinin sınırlı olmaması gererktiğini söylüyor.