• 12 Mart 2024 07:45
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Seyahat endüstrisi artık yapay zekayı görmezden gelemez”

Bu haberi dinleyin
12 Mart 2024 “Seyahat endüstrisi artık yapay zekayı görmezden gelemez”

Yapay zekanın seyahat endüstrisine etkisi ve bu alanda kullanımına ilişkin tartışmaların hızla tamamlanıp bu konuda uygulamaya geçilmesi gerektiği belirtiliyor.

Konu geçen hafta gerçekleşen ITB Berlin Fuarı kapsamında düzenlenen panel ve oturumlarda da konuşuldu.

Bu kapsamda düzenlenen panelde konuşa Fast Future CEO'su Rohit Talwar, seyahat endüstrisinin ve tur operatörlüğü alanında faaliyet gösteren şirketlerinin yüzde 86'sının yapay zeka ve ML'nin (makine öğrenimi) iş modellerini önemli ölçüde etkilediğini belirterek “Seyahat endüstrisi artık yapay zekayı görmezden gelemez” dedi.

Rohit Talwar , pek çok gezginin bir destinasyon seçerken ChatGPT ve benzeri teknolojileri kullanmadığını, bunların yüzde 35'inin fiyatları karşılaştırmak için bu teknolojileri kullanırken, yüzde 92'lik çoğunluğun ise varış yeri seçiminin kişisel istek listelerine ve ardından arkadaşlarının ve akrabalarının tavsiyelerine bağlı olduğunu söyledi.

Yapay zeka kullanımını destekleyen Booking Holdings CEO'su Glenn Fogel da , "Üretken yapay zeka , müşteriler seyahat planlarını yaparken gerçek insanlardan daha fazla yardımcı olabilir " dedi. Fogel, GenAI'nin müşterilere insanlardan alınabilecek daha iyi tavsiyeler sunduğunu söyledi.

Phocuswright Kıdemli Başkan Yardımcısı Charuta Fadnis de, üretken yapay zekanın artan önemine değinerek bunun hem sağlayıcıları hem de müşterileri etkilediğini söyledi. Fadnis, hizmetlerinin çevrimiçi sunumuna yapay zekayı dahil eden şirketlerin cirolarını önemli ölçüde artırabildiğini belirterek , etkileşimli bir hizmet başlattıktan sonraki ilk üçda müşteri başına ortalama üç kat ciro elde etmeyi başaran Tripadvisor'a atıfta bulundu.

"Üretken yapay zekadaki son gelişmeler çalışmalarımıza ivme kazandırıyor " diyerek tatilcilerin seyahatlerini tek bir platform üzerinden planlamayı tercih ettiğini ekledi. "Bunu başarmak için seyahat seçeneklerini, ödeme sistemlerini ve çok daha fazlasını da içeren akıllı çözümler sunmak istiyoruz."