• 24 Ocak 2022 13:14
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sezonu İspanya’da açacak, Yunanistan kapasitesini ikiye katlayacak TUI, Türkiye’den söz etmiyor

Bu haberi dinleyin
24 Ocak 2022 Sezonu İspanya’da açacak, Yunanistan kapasitesini ikiye katlayacak TUI, Türkiye’den söz etmiyor

TUI, 2022 için daha çok borsaya yönelik iyimser açıklamalara devam ediyor. Açıklamalar borsaya da yansıdı. 

Bu arada TUI açıklamalarında ve’a ilişkin programlarını sayılar vererk anlatırken Türkiye’den söz edilmemesi dikkat çekiyor.

Grubun CFO’su Sebastian Ebel yapılan açıklamalardan sonra rezervasyonların arttığını daha önemlisi borsada şirket hisselerinin değer kazandığını belirterek, ‘Umutluyuz, satışların 2019 benzer seviyesine dönmesini bekliyoruz’ dedi.

Ebel "Börsen-Zeitung"a verdiği demeçte, ülkelerin peş peşe kısıtlamaları hafifletmelerin ve'deki yönetiminde yapılan değişikliklerin de TUI’nin beklentilerini desteklediğini belirterek bu gelişmelerden sonra rezervasyonların arttığını söyledi.

Ebel, ve diğer ülkelerdeki 'deki bu olumlu gelişmelerin hisse fiyatının gelişimine de yansıdığını, Aralıkında 2020/2021 bilançosunun sunumundan bu yana TUI, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda grup hisselerinin önemli ölçüde arttığını belirtiyor.

Ebel, özellikle Alman ve tatilcilerden aldıkları yoğun talep üzerine TUI’nin sezonunu Şubatında Mayorka’da başlatacağını açıkladı.

TUI CEO’su Fritz Joussen de geçtiğimiz günlerde Başbakan ile telekonferans üzerinden yaptığı görüşmede bu yıl’a yönelik kapasiteyi geçen yıla göre iki katlayarak 1.5 milyondan 3 milyona çıkaracaklarını söylemişti.

TUI’nin 2022 yılına ilişkin programlarını açıklarken ve konusunda rakam ve tarih düzeyinde bilgi verirken Türkiye ile ilgili planlarından söz etmemesi dikkat çekiyor.