Sezonu İspanya’da açacak, Yunanistan kapasitesini ikiye katlayacak TUI, Türkiye’den söz etmiyor
TUI, 2022 için daha çok borsaya yönelik iyimser açıklamalara devam ediyor. Açıklamalar borsaya da yansıdı.
Bu arada TUI açıklamalarında İspanya ve Yunanistan’a ilişkin programlarını sayılar vererk anlatırken Türkiye’den söz edilmemesi dikkat çekiyor.
Grubun CFO’su Sebastian Ebel yapılan açıklamalardan sonra rezervasyonların arttığını daha önemlisi borsada şirket hisselerinin değer kazandığını belirterek, ‘Umutluyuz, satışların 2019 benzer seviyesine dönmesini bekliyoruz’ dedi.
Ebel "Börsen-Zeitung"a verdiği demeçte, ülkelerin peş peşe kısıtlamaları hafifletmelerin ve İngiltere'deki korona yönetiminde yapılan değişikliklerin de TUI’nin beklentilerini desteklediğini belirterek bu gelişmelerden sonra rezervasyonların arttığını söyledi.
Ebel, İngiltere ve diğer ülkelerdeki 'deki bu olumlu gelişmelerin hisse fiyatının gelişimine de yansıdığını, Aralık ayında 2020/2021 bilançosunun sunumundan bu yana TUI, Londra Menkul Kıymetler Borsası'nda grup hisselerinin önemli ölçüde arttığını belirtiyor.
Ebel, özellikle Alman ve İngiliz tatilcilerden aldıkları yoğun talep üzerine TUI’nin turizm sezonunu Şubat ayında İspanya Mayorka’da başlatacağını açıkladı.
TUI CEO’su Fritz Joussen de geçtiğimiz günlerde Yunanistan Başbakan ile telekonferans üzerinden yaptığı görüşmede bu yıl Yunanistan’a yönelik kapasiteyi geçen yıla göre iki katlayarak 1.5 milyondan 3 milyona çıkaracaklarını söylemişti.
TUI’nin 2022 yılına ilişkin programlarını açıklarken İspanya ve Yunanistan konusunda rakam ve tarih düzeyinde bilgi verirken Türkiye ile ilgili planlarından söz etmemesi dikkat çekiyor.







