• 22 Ocak 2022 22:49
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sinpaş’ın tesettürlü otel devremülk projesi CHP’li Marmaris Belediyesi himayesinde yürütülüyor

Bu haberi dinleyin
22 Ocak 2022 Sinpaş’ın tesettürlü otel devremülk projesi CHP’li Marmaris Belediyesi himayesinde yürütülüyor

Marmaris, İçmeler Kızılbük mevkiinde yapımı süren Sinpaş GYO otel ve devre mülk projesi için, "ÇED gerekli değildir" kararı ile ilgili başlayan tartışmalar her gün yeni bir boyut kazanarak sürüyor. 

Turizm eskiı Bahattin Yücel Marmaris-Kızılbük’ü katleden projenin CHP’li Marmaris Belediyesi’nin açık himayesinde yürütüldüğünü söyledi.

Belediye hakkında dava

Kararının iptali için Marmaris Kent Konseyi Marmaris Belediyesi hakkında Muğla 3. İdari Mahkemesi’nde bir dava açmıştı.

Davaya Muğla Mimarlar Odası, Muğla Barosu ve Türkiye Ormancılar Derneği Genel Merkezi de müdahil oldular. 

Avukat Arzu Alper yaptığı açıklamada Sinpaş GYO'nun inşaat yasağına uymayarak kamu alanının işgal etmesiyle ilgili yazlarından beri verdikleri şikâyet dilekçelerinin sonucunda, İlçe Milli Parklar Müdürlüğü’nün tutanaklarını da dikkate alan mahkemenin 30 Aralık günü ilgili alanda bilirkişi incelemesi yaptığını söyledi.

Belediye’nin savunması

Marmaris Belediyesi “Turizmlığı veya Şehirciliklığı imar verdiyse belediye napsın, yasa gereği imar olan bir yere belediyenin inşaat ruhsatı vermiyorum diye bir seçeneği yok” diyor.

Halk TV ve KRT’ye kamuflajlı reklam

Öte yandan Marmaris Kent Konseyi Sinpaş’ın projenin tesettür oteli olduğu bölümleri değiştirerek Halk TV ve KRT’ye ilan vermesine dikkat çekerek bununla CHP’lerden gelen tepkilerin önünün kesilmeye çalıştığı belirtiliyor.

ÇED’e gerek yok kararı

Çevre ve Şehirciliklığı’ndan yapan açıklamada, "Muğla ili Marmaris İlçeesi, İçmeler Mah. Kızılküm Mevkiindeki (2518 Parsel) SİNPAŞ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. tarafından yapılması planlanan MARMARİS KIZILBÜK RESORT OTEL VE DEVREMÜLK (205 Odalı Otel ve 1407 Adet Devremülk) projesi ile ilgili olaraklığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir. ÇED Yönetmeliği’nin 17. maddesi gereğince MARMARİS KIZILBÜK RESORT OTEL VE DEVREMÜLK projesine ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir’ kararı verilmiştir" denilmişti.

Projenin geçmişi

Marmaris'in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Emin Hattat tarafından 30 yıl önce inşaatı başlatılan otel, 2009'da Sinpaş Holding’e satılmıştı. 1988 yılında Hattat Ailesi tarafından Hema-Que Otel Yatırım A.Ş. adıyla, 150 dönümü ormandan tahsisli toplam 310 dönümlük denize sıfır araziye beş yıldızlı otel yapılması için inşaat başlandı. Ancak 550 oda, 1100 yatak kapasiteli otel bitirilemedi. Emin Hattat, 2006 yılında iflas edince de inşaat tamamen durdu.

Arazi 2009 yılı Aralıkında yaptığı lüks konutlarla tanınan Sinpaş Holding’e satıldı. Sinpaş Holding, 2010 yılı başında iki koyu içine alan otel inşaatının bulunduğu bu araziye zengin yabancılar için 1400 lüks konut yapmak için o dönem belde olan İçmeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak, belediye imar planında belirtilen hükümler çerçevesinde konut yapımına izin vermedi. Bunun üzerine Sinpaş, dev araziye devremülk usulü 4 mevsim yaşanacak bir termal tesis yapmaya karar verdi.