• 30 Mart 2024 23:58
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Southwind Havayolu’nun Avrupa uçuşları yasaklandı

Bu haberi dinleyin
30 Mart 2024 Southwind Havayolu’nun Avrupa uçuşları yasaklandı

 

Avrupa Birliği (AB)Türkiye’de kurulu Antalya merkezliSouthwind Airlines'a hava sahasını kapatarak uçuş yasağı koydu.

AB bu kararı Finlandiya Ulaştırma Otoritesi'nin Southwind Türk şirketi görünürken gerçekte Rus şirketi olduğuna ilişkin şikayeti üzerine aldı.

Finlandiya Ulaştırma Otoritesi Southwind‘in ana sahiplik paylarının ve fiili kontrolünün Türkiye'de olmadığı yönünde şikayete bulunmuştu. Yasak kararının AB’nin şikayeti incelenmesi ile bu yöndenı sonuca varılması üzerine alındığı belirtiliyor.

Brüksel'den yapılan resmi açıklamada, Southwind Airlines'ın resmi şirket adı olan Cortex ve Ticaret'e 833/2014 Sayılı Yönetmeliğin 3d maddesi 31 uyarınca yönelik kalkış, uçuş ve iniş yasağı getirildiği, kararın AB’nin'ya savaşı nedeniyle uyguladığı yaptırımların bir parçası olarak alındığı bildirildi.

Traficom Ulaştırma Otoritesi Başkanı Jarkko Saarimäki, "Genel değerlendirmemiz, önemli sahiplik paylarının ve fiili kontrolün adı geçen Türk kişi veya şirketlerine ait olmadığını gösteriyor. Havayolunun ve kontrolünün Rus aktörlerle bağlantılı olduğu sonucuna vardık" dedi. 

Karar nedeniyle Southwind Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Münih ve Stuttgart’tan uçamayacak.

Aero Telegraph'ın haberine göre Federal Dijital ve Ulaştırmalığı, havayolunun şu anda Alman havalimanlarında uçakları varsa bunların kalkışına izin verilmeyeceğini bildirdi. Ancak Southwind‘in şu anda'da uçağı bulunmuyor.

Haberde havayolunun şu anda İsviçre'den uçmasının yasak olmadığı, ancak Zürih'e giden havayolunun İsviçre'ye uçuşlarının da artık mümkün olmadığı belirtiliyor.